În Mureş, luna cadourilor este şi luna virozelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii sunt predispuşi la îmbolnăviri
Copiii sunt predispuşi la îmbolnăviri

Conform raportului transmis de Direcţia de Sănătate Publică Mureş către medicii de familie din judeţ, în perioada 6-12 decembrie, numărul infecţiilor acute respiratorii a fost de 3.696 , iar cel al pneumoniilor s-a ridicat la 658 cazuri.

Ratele de incidenţă cele mai crescute au fost înregistrate copiii de până la 4 ani, care sunt cei mai predispuşi în această perioadă pentru a se îmbolnăvi din cauza sensibilităţii la temperaturile scăzute. Ponderea internărilor de pacienţi afectaţi de infecţii respiratorii şi pneumonii din totalul cazurilor a fost de 3%.

Fără gripă la Mureş

Până în prezent, nu au fost confirmate cazuri de gripă pe teritoriul judeţului Mureş. „Comparativ cu valorile înregistrate în săptămîna anterioară de raportare,  se constată o creştere uşoară, atît a cazurilor de infecţii respiratorii acute cât şi a pneumoniilor. În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii până în data de 12 decembrie 2010, în judeţul Mureş ,au fost vaccinate, antigripal, un număr de 19.492 persoane”, ne-a declarat dr. Vasile Adrian Mureşan, directorul executiv al DSP Mureş.

În condiţiile în care temperaturile scăzute vor continua, medicii le recomandă mureşenilor ca, în condiţiile schimbărilor bruşte de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite