Târgu-Mureş: Portret/Vizi Imre, artistul care cântă la peste zece instrumente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Portret/Vizi Imre, artistul care cântă la peste zece instrumente
Târgu-Mureş: Portret/Vizi Imre, artistul care cântă la peste zece instrumente

Pasiunea pentru muzică l-a făcut pe Vizi Imre să înveţe singur să cânte la multe instrumente muzicale, iar în momentul de faţă tânărul activează în două formaţii locale, unde îmbină muzica şi teatrul.


Vizi Imre a fost pasionat de muzică de mic, trăind într-o familie de artişti. „Mama era cântăreaţă de muzică populară iar tata dansator de dansuri populare. Cântam de mic prin casă, încercam să recunosc diferite instrumente şi o intrebam mereu pe mama ce sunete se aud pe diferite casete”, povesteşte artistul.

Primul instrument

 Primul instrument la care a cântat a fost o chitară, primită în clasa a III-a, dar la care a renunţat însă până în timpul liceului, când pasiunea pentru muzică s-a reaprins. „În liceu făceam parte dintr-o trupă de dansuri populare şi activam în trei formaţii: Titan, o trupă de  pop rock, Empty Dreamn, o formaţie de gothic metal în limba engleză şi o altă trupă cu care cântam la un restaurant din Reghin de la manele până la pop rock”, spune Vizi. La îndemnul părinţilor , dar mai ales de frica încorporării în armată, tânărul a dat admitere la Conservatorul din Cluj Napoca. „Am urmat cursurile o jumătate de an până mi-au dat adeverinţa că nu trebuie să urmez armata şi apoi am renunţat la Cosenrvator.

Profesor de muzică


De când am început Conservatorul am ajuns suplinitor la şcoala din Suseni, unde predam muzică. Îi învăţam pe cei mici să cânte la chitară”, spune Vizi. Experienţa avută în învăţământ l-a făcut să respecte mult mai mult profesorii şi să înţeleagă efortul pe care aceştia îl depun zilnic. După un an de zile Vizi s-a decis să urmeze totuşi o facultate şi a ales actoria la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş. „Credeam că va fi uşor dar a fost o adevărată armată pentru mine. În cei trei ani de facultate am învăţat să fiu punctual, să lucrez în echipă, să-mi respect dascălii şi colegii, să respect arta şi teatrul”, spune Vizi.

Drumul muzicii


Chiar şi în timpul studenţiei, Vizi şi-a continuat cariera muzicală, ba mai mult s-a implicat în mai multe proiecte. „După facultate însă am simţit că pot da mai mult publicului ca şi muzician decât ca şi actor, aşa că am continuat pe drumul muzicii. Oricum în momentul de faţă le îmbin pe amândouă”, spune Vizi. Formaţia în care a reuşit să îmbine actoria şi muzica este „Uischi Covăr Bend”, trupă formată alături de Paul Socol şi de Fekete Zsolt, absolvenţi şi ei de actorie. „Concertăm în cluburile mureşene şi ne simţim foarte bine pe scenă. Eu cânt la diferite instrumente dar şi vocal. Repertoriul e format din diferite piese pe care încercăm să le „reparăm”, pentru că din punct de vedere cultural ni se par jalnice. Concertele se bazează pe improvizaţie , iar atmosfera creată este una de familie”, spune Vizi.

Întrebări şi răspunsuri:

La câte instrumente cânti?

Ştiu să cânt la chitara bas, contrabas, chitara acustica, electrică, pian, tobe, percuţie, djembe, darbuka, bongo, conga, un pic din fluier, banjo, oculele, drâmbă şi la mandolină. M-am învăţaţ singur să cânt la ele şi mi le cumpăram dacă puteam cânta trei acorduri prima dată când vedeam instrumentul.

Momentan în ce trupe cânţi?

Sunt membru al trupei „Uischi Covăr Bend”, al trupei Titan, unde cânt momentan la chitară acustică şi fac parte din proiectul The Travelling Band, pe care urmează să-l realizez împreună cu nişte artişti locali, cu care voi cânta în străinătate.

Ce-i place:

Îmi plac oamenii profesionişti, care reacţionează la improvizaţie. Îmi plac oamenii drepţi şi sinceri. Îmi place pacea dintre oameni. Apreciez oamenii deschişi la minte. Îmi place să exersez la instrumente şi la voce. Îmi place lectura, natura, mai ales muntele cu locurile unde pot sta liniştit pe iarbă. Îmi place să gătesc mâncare italiană.

Ce nu-i place:

Nu-mi place să spăl vase, să fac ordine în cameră, pentru că am haosul meu. Nu-mi place bârfa şi făţărnicia. Nu-mi place să mă trezesc de dimineaţă şi nu suport să mă trească cineva. Prefer să mă trezesc singur. Nu-mi plac oamenii ce nu se ţin de cuvânt şi care nu sunt exigenţi cu ei înşişi.

Profil:
6 februarie 1986 la Sfântu Gherorghe
Studii:
U.A.T. secţia actorie
Profesie:
Solist vocal şi intrumental şi actor
Stare civilă:
Necăsătorit
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite