Împrumut european pentru modernizarea reţelei de apă a Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aquaserv va putea extinde şi moderniza reţeaua de apă şi canalizare
Aquaserv va putea extinde şi moderniza reţeaua de apă şi canalizare

Banca Europeana pentru Reconstrucţie si Dezvoltare acordă un împrumut de 15,9 milioane de euro SC Compania Aquaserv SA, compania de furnizare a apei din judeţul Mureş, pentru finanţarea extinderii şi modernizării infrastructurii de apă din judeţele Mureş şi Harghita.

"Aproximativ 300.000 de locuitori ai judeţelor Mureş si Harghita vor beneficia de servicii moderne de alimentare cu apă şi canalizare, iar 60.000 de oameni vor avea acces la sistemul de alimentare cu apă, prin intermediul unei finanţări de 15,9 milioane euro de la BERD", se arată într-un comunicat al BERD.

Împrumutul face parte din Programul-Cadru iniţiat de BERD pentru cofinanţarea sectorului de apă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene (R2CF) şi va fi folosit pentru cofinanţarea investiţiei
companiei în valoare totala de 115 milioane euro vizând modernizarea utilităţilor de apa şi canalizare.

Prin acest proiect, Aquaserv va putea extinde şi moderniza reţeaua de apă şi canalizare în şapte orase, Târgu Mureş, Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Luduş, Iernut şi Cristuru Secuiesc, precum şi în alte 57 de comune. În urma investiţiei, majoritatea populaţiei din regiunea servită de companie va fi conectată la reţeaua publică de apă până în 2014.

De la începutul operaţiunilor în Romania, BERD a investit fonduri de peste 5,7 miliarde euro în peste 300 de proiecte din diferite sectoare economice.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite