Icoane furate, recuperate de polițiștii mureșeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

66 icoane pe lemn și sticlă furate din biserici au fost identificate şi recuperate de către poliţişti mureșeni de la colecţionari români şi străini şi de la o grupare infracţională din judeţul Sibiu.

Sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., echipe mixte de poliţişti de investigaţii criminale din 4 judeţe (Mureş, Hunedoara, Vâlcea şi Sibiu), au desfăşurat activităţi în vederea identificării suspecţilor în cazul mai multor furturi din biserici.

Furturile au fost comise în perioada august-septembrie 2011, din 8 biserici de lemn, declarate monumente istorice, biserici situate pe raza judeţelor Hunedoara, Mureş şi Vâlcea.
  
Au fost efectuate 9 percheziţii - în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Mureş şi Sibiu - fiind identificate şi recuperate 66 de icoane pe sticlă și lemn, obiecte susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional. 

Acestea au fost recuperate de la colecţionari români şi străini şi de la o grupare din comuna Brateiu, judeţul Sibiu, cărora le-a fost documentă activitatea infracţională sub diferite participaţii pentru furt şi traficarea icoanelor sustrase. Poliţiştii au reţinut 3 persoane, toate din judeţul Sibiu, pentru două dintre acestea fiind emise Mandate de arestare pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite