Târgu-Mureş: Profil/ Ianina Maier: "M-a bucurat să văd că am avut galerie la Miss"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevă la Colegiul Naţional Unirea din Târgu-Mureş, Ianina Maier a participat la concursul Miss Târgu-Mureş 2009 pentru a se simţi mai aproape de lumea modei.

Decizia Ianinei de a participa la concursul de frumuseţe din cadrul Zilelor Târgumureşene a fost provocată de dorinţa unei ocupaţii interesante. „Sincer, nu am vrut să mă afirm, sau să fiu văzută de cineva anume. Pur şi simplu am vrut să văd ce înseamnă de fapt un concurs de Miss. Mi se părea că e un univers nou, interesant şi eu vroiam să am parte de o ocupaţie inedită, care să mă scoată din rutina zilnică”, recunoaşte fata.

Din cele peste 20 de fete care au participat la preselecţie, numai 10 au fost alese pentru concursul de frumuseţe propriu-zis. Tânăra a primit cu surprindere vestea participării la faza finală a Miss Târgu-Mureş. „Sincer, judecând după cât de frumoase au fost fetele participante la preselecţie, m-a mirat faptul că am fost selectată pentru concurs. Dar bucuria a fost pe măsura surprizei. Încă sunt foarte fericită pentru că mi s-a oferit şansa de a concura la Miss”, spune Ianina.

Eşecul, privit cu optimism
Publicul a susţinut-o frenetic pe frumoasa târgumureşeancă, Ianina fiind una din puţinele participante care a avut un grup fidel de suţinători. „Mama mea şi câteva prietene m-au încurajat pe toată durata concursului, fapt care m-a bucurat enorm şi mi-a dat încredere. Când auzeam încurajările mă simţeam puternică. S-a şi văzut că nu am avut emoţii prea mari, dimpotrivă”, povesteşte fata.

Chiar dacă nu s-a clasat pe podium, Ianina se declară încrezătoare în ea şi în viitorul ei. „Concursul de Miss a reprezentat un episod important al vieţii mele, din care am putut învăţa lucruri noi. Practic, mi-am atins scopul iniţial. Mă atrage domeniul modei şi al modelling-ului şi mi-ar plăcea ca în viitor să particip la cât mai multe evenimente de acest gen”, declară Ianina.

Şcoala rămâne în prim plan
Conştientă de faptul că un viitor stabil se construieşte prin muncă, eleva nu neglijează studiile şi pune şcoala în topul activităţilor ei. Elevă la unul dintre cele mai bune Colegii Naţionale din oraş, Ianina a obţinut rezultate foarte bune la şcoală în anul recent încheiat şi se pregăteşte pentru clasa a XI-a. În plus, ea activează  şi în echipa de baschet a şcolii. „Şcoala mă motivează foarte mult, iar la Unirea am descoperit plăcerea studiului. Îmi doresc să mă axez pe afaceri sau politică după terminarea liceului, dar ştiu că e nevoie de multă muncă pentru a reuşi. Având în vedere că şcoala ma responsabilizează, ştiu că trebuie să fiu cât mai serioasă în tot ceea ce întreprind pentru a reuşi în viaţă”, e de părere Ianina Maier.

Profil
Născută
11 august 1992, la Târgu-Mureş

Educaţie
Colegiul Naţional Unirea

Activitate
Elevă

Stare civilă
Necăsătorită

Ce-i place
„Sunt genul de persoană care apreciază sinceritatea oamenilor. Eu spun verde în faţă ce simt şi aştept acelaşi lucru de la cei din jurul meu. Îmi plac persoanele glumeţe, amuzante, care mă fac să mă simt bine în preajma lor şi îmi place să ies în oraş cu prietenii mei. Locurile mele preferate din oraş sunt Club Apollo, Jazz & Blues, Olive Blue şi Complexul Weekend. Mă simt foarte bine atunci când fac plajă şi nu am un loc anume pe care îl prefer pentru asta. Unde este soare şi e frumos, îmi place să mă bronzez”, declară fata.

Ce nu-i place
 „Nu-mi plac oamenii linguşitori, sau cei care mint pentru a obţine ceva anume. Nu suport prefăcătoria şi lipsa de corectitudine. Totodată, nu îmi place muzica heavy metal”, spune tânăra.



Întrebări şi răspunsuri
Ce crezi că i-a lipsit concursului Miss Târgu-Mureş?
I.M.: M-a deranjat că nu a existat o probă de cultură generală. Fetele nu au avut posibilitatea să vorbească despre ele. Cred că astfel se putea observa mai bine cine avea stăpânire de sine şi o educaţie mai aleasă.

Te-ai împrietenit cu fetele care au participat la concurs?
I.M.: Mi-a plăcut foarte mult atmosfera care din culise. M-am înţeles bine cu toate fetele şi pot spune că m-am împrietenit cu majoritatea. Totuşi, de Sztan Adela şi Andrada Urcan m-am apropiat cel mai tare.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite