Târgu-Mureş: Centru logistic IBM în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Centru logistic IBM în oraş
Târgu-Mureş: Centru logistic IBM în oraş

Proiectul "Târgu-Mureş, oraş digital" a stârnit interesul reprezenţanţilor IBM România, care au venit în vizită la Târgu-Mureş pentru o serie de discuţii cu reprezentanţii municipalităţii. Potrivit primarului Dorin Florea, Compania IMB e interesată de realizarea unui centru logistic la Târgu-Mureş.

Proiectul "Târgu-Mureş oraş digital" a fost prezentat săptămâna trecută la un forum desfăşurat la Bucureşti, unde a participat şi consilierul pe probleme informatice al preşedintelui Statelor Unite ale Americii, precum şi reprezentnaţii celor mai mari societăţi IT din Europa.

În urma discuţiilor avute acolo, reprezentanţii IMB s-au arătaţi interesaţi de proiect şi au venit în vizită la Târgu-Mureş. "Reprezentanţii IBM sunt interesaţi de o colaborare cu noi, ei deţin tot ce înseamnă dezvoltarea şi aplicarea tehnologiei de vârf. De asemenea, sistemul bancar este foarte interesat de proiect, pentru că pot oferi populaţiei facilităţi foarte mariîn momentul în care se decide ca plata să fie efectuată prin cardul oferit de Primărie. IMB era interesat de a studia aşezarea unui centru logistic la Târgu-Mureş. Am rămas că le pun la dispoziţie şi nivelul universităţilor din Târgu-Mureş, capabile să intre într-un program cu ei. Vor creşte şi locurile de muncă iar Târgu-Mureş va deveni un oraş al viitorului", a spus Dorin Florea, primarul municipiului.

Valoarea proiectului este de 6.366.500 de lei şi constă în dezvoltarea şi introducerea unui sistem informatic integrat care să asigure, pe lângă alte facilităţi, plata taxelor şi impozitelor locale pe internet, obţinerea autorizaţiilor de funcţionare, verificarea procesului de acordare a ajutoarelor sociale, verificarea datelor de stare civilă, debitarea sumelor datorate şi încasarea acestora. Cu alte cuvinte, mureşenii îşi vor putea rezolva problemele legate de birocraţie cu ajutorul calculatorului personal, conectat la internet, direct de pe site-ul Primăriei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite