Hoţii celor 660 de cărţi de identitate auto de la RAR au fost arestaţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane suspectate că au sustras, în luna mai, peste 660 de cărţi de identitate auto din incinta Registrului Auto Român (RAR) Mureş, după ce l-au agresat pe paznicul instituţiei, au fost arestate de Judecătoria Târgu Mureş, majoritatea documentelor fiind recuperate de poliţişti.

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, comisarul-şef Valentin Pescari, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că poliţiştii au reţinut, joi, patru persoane suspectate într-un caz de tâlhărie care a avut loc, în noaptea de 5 spre 6 mai, la RAR Mureş, când paznicul instituţiei cu sediul în localitatea Cristeşti a fost agresat de mai mulţi bărbaţi, din birouri fiind sustrase 666 de cărţi de identitate pentru autovehicule, în alb, şi 42 de folii. Potrivit sursei citate, din incintă a fost furat şi un laptop.

Cele patru persoane au fost reţinute în urma a nouă percheziţii domiciliare care au avut loc, joi, în judeţele Mureş şi Harghita. Valentin Pescari a spus că trei dintre ele sunt acuzate de tâlhărie, iar cea de-a patra de comiterea infracţiunii de instigare la tâlhărie, aceasta fiind "creierul" care a plănuit operaţiunea, posibil în urma unei "comenzi". Trei dintre persoane îi erau datoare celui de-al patrulea suspect, fiind determinate să săvârşească tâlhăria pentru a-i plăti acestuia banii datoraţi. Prim-procurorul adjunct la Parchetului Judecătoriei Târgu Mureş, Monica Constantinescu, a declarat, la rândul său, că doar unul dintre cei reţinuţi nu a recunoscut fapta, însă mărturiile celorlalţi îl acuză.

Probele aduse au fost suficient de solide pentru a-i determina pe magistraţii Judecătoriei Târgu Mureş să emită, în noaptea de joi spre vineri, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor patru persoane.
Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, subcomisarul Cătălin Rădulescu, a declarat, la rândul său, că în urma extinderii cercetărilor poliţiştii mureşeni au reuşit recuperarea a aproximativ 98 la sută dintre documentele sustrase, fiind recuperat şi un laptop - cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu, judeţ unde ajunsese, prin intermediul unui prieten.


Potrivit lui Rădulescu, doar opt cărţi de identitate auto nu au fost recuperate, existând bănuiala că acestea ar fi fost înaintate unor potenţiali cumpărători, ca mostre. Rădulescu a afirmat că în anchetă, care s-a finalizat cu succes în urma strângerii unor informaţii - dat fiind că în noaptea producerii tâlhăriei camerele de supraveghere nu funcţionau în RAR Mureş, iar de la faţa locului nu s-au putut strânge indicii semnificative - au fost implicaţi aproximativ 40 de poliţişti. Potrivit sursei citate, pericolul ca documentele respective să fie folosite pentru alte infracţiuni de falsuri şi înşelăciuni era mare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite