Hotărârea de Guvern privind UMF a fost publicată în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UMF Târgu Mureş îşi păstrează secţiile actuale
UMF Târgu Mureş îşi păstrează secţiile actuale

Hotărârea de Guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu-Mureş a fost publicată, joi seara, în Monitorul Oficial, avându-i ca şi contrasemnatari pe ministrul Educaţiei, dar şi pe preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Actul normativ stabileşte că la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Vicepreşedintele Departamentului de educaţie al PSD, Gabriel Ispas, a declarat, joi, că PSD va ataca în contencios administrativ hotărârea de guvern privind UMF Târgu-Mureş şi ia în calcul depunerea de plângeri penale împotriva premierului Mihai-Răzvan Ungureanu şi a celorlalţi miniştri care au contrasemnat actul. „PSD va demara, imediat ce Hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, procedurile legale privind suspendarea şi anularea acesteia. Nu excludem ca şi celor care au încălcat regimul constituţional şi au avizat această hotărâre, nu excludem să le înaintăm dosare penale", a spus Ispus, citat de Mediafax, adăugând că e vorba de premierul Ungureanu, respectiv miniştrii Justiţiei, Finanţelor şi Educaţiei.

De asemenea, Ispas a spus că moţiunea de cenzură a USL privind HG de înfiinţare a liniei de limbă maghiară la UMF Târgu-Mureş va fi depusă până la finalul sesiunii parlamentare Şi deputatul PNL de Mureş Ciprian Dobre a afirmat, joi, că va cere în contencios administrativ anularea Hotărârii de Guvern privind UMF Târgu-Mureş, arătând că toţi cetăţenii care doresc să facă acest gest vor avea posibilitatea să o facă, preluând plângerea de pe site-ul PNL Mureş.

Proiectul hotărârii prin care la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară a fost aprobat recent de către Guvern.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, susţinea că prin acest act normativ nu este „inventat" niciun program nou de studii şi că Guvernul doar pune în aplicare prevederile Legii Educaţiei, în caz contrar riscând să fie acuzat de „abuz în funcţie".

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite