Horaţius Dumbravă a fost ales membru în noul CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: tvmures.ro
Sursa foto: tvmures.ro

Astăzi au avut loc adunările generale la instanţe şi parchete pentru desemnarea celor 11 noi membri în CSM, care şi vor începe activitatea la 12 ianuarie 2011, ei urmând a avea un mandat de şase ani.

Potrivit buletinelor de vot centralizate din toată ţara Horaţius Dumbravă (preşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş n.r.) a obţinut 313 voturi, el fiind astfel unul din noii reprezentanţi ai curţilor de apel în Consiliul Superior al Magistraturii, care îşi va începe activitatea în 12 ianuarie 2011.

Posturile pentru care se fac alegeri la CSM sunt: două de judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; trei de judecător de la curţile de apel; unul de judecător de la tribunale; două de judecător de la judecătorii; unul de procuror de la parchetele de pe lângă curţile de apel; unul de procuror de la parchetele de pe lângă tribunale; unul de procuror de la parchetele de pe lângă judecătorii. Au participat la vot 729 de judecători de la curţi de apel, 1.333 de la tribunale, 1.857 de la judecătorii, 230 de procurori de la parchete de curţi de apel, 514 de la parchete de tribunale şi 1.109 de la parchetele de judecătorii.


Senatul este cel care va valida rezultatele alegerilor, el fiind obligat de lege să se pronunţe cu privire la îndeplinirea condiţiilor de formă nu de fond.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos: 

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite