Grupă de elită pentru cei mai talentați juniori ai FCM-ului. A fost demarat proiectul FCM-Primavera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FCM-ul a demarat proiectul Primavera
FCM-ul a demarat proiectul Primavera

FCM Târgu-Mureş a demarat proiectul "Primavera" dedicat celor mai buni jucători din cadrul Centrului de Copii şi Juniori.

Proiectul implică formarea unei grupe de elită, din care fac parte componenţi ai loturilor 1994, 1995, 1996 şi 1997, recomandaţi de către antrenorii respectivelor grupe.

În acest moment, 17 jucători se pregătesc sub comanda antrenorului Alexandru Andraşi şi coordonaţi de Szollosi Ladislau. Pentru început, jucătorii au programate câte 2 antrenamente pe săptămână, la Academia de Sport din complexul Mureşul. Pe lângă aceste antrenamente, juniorii îşi continuă activitatea la grupele din care fac parte.

Ideea principală a constituirii acestui lot a fost aceea de a elimina situaţiile în care juniorii ajung la porţile echipei mari, cu lipsuri în pregătirea fizică şi tehnică. Antrenamentele sunt bazate în mare parte pe individualizare, adică pe învăţarea sau corectarea abilităţilor tehnice de bază.

"Proiectul îi include pe jucătorii din propria pepinieră, recomandaţi de către antrenorii grupelor de juniori. E păcat să nu profităm de infrastructura de care beneficiază clubul, terenuri gazonate şi sintetice, sală de forţă şi multe altele. Juniorii pot astfel creşte, să-şi perfecţioneze calităţile tehnice, pentru ca, atunci când au oportunitatea de a ajunge în echipa mare, să fie pregătiţi”, a declarat directorul general al clubului mureșean, Anton Heleşteanu.

Fiecare jucător va avea o fişă individuală, în care vor fi trecuţi parametrii medicali, deficienţele de remediat, calităţile tehnico-tactice şi performanţele fizice. Mai mult, în cursul săptămânii viitoare, sub supravegherea preparatorului fizic de la echipa mare, Bajko Ferencz, juniorii vor susţine o serie de teste fizice, pentru a se vedea nivelul de pregătire al fiecăruia.

"Este important să-i ajutăm pe copiii mureşeni să ajungă la echipa mare. Iar acest lucru nu se poate face decât cu multă muncă şi sacrificii. Numărul de antrenamente pe care îl au la echipele lor este insuficient, din simplul motiv că ei sunt încă elevi. Aceste antrenamente vin să completeze acele goluri de pregătire. Acest lot nu va evolua în nicio competiţie, deoarece juniorii sunt de vârste diferite. Vor face antrenamente împreună, iar apoi vor continua pregătirea la grupele lor", afirmă coordonatorul programului, antrenorul Szollosi Ladislau.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite