Grădiniţele din oraş au pus-o de un târg al ofertelor educaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţele din oraş şi-au expus oferta educaţională la Casa de Cultură
Grădiniţele din oraş şi-au expus oferta educaţională la Casa de Cultură

Prima ediţie a Târgului cu oferta grădiniţelor din oraş a fost găzduită în această dimineaţă de Casa de Cultură Mihai Eminescu. Până în data de 10 iunie, fiecare instituţie de învăţământ preşcolar din oraş va fi obligată să verifice toate cererile de înscriere, pentru ca în 11 iunie să afişeze listele celor admişi, în loc vizibil pentru părinţi.

Forfotă mare şi culoare cât cuprinde în această dimineaţă la Casa de Cultură Mihai Eminescu. Toate cele 17 grădiniţe din Târgu-Mureş s-au întrecut în oferte astăzi, cu ocazia primei ediţii a Târgului Ofertelor Grădiniţelor – Steluţele oraşului. Astfel, toate grădiniţele din oraş şi-au instalat standuri cu oferta educaţiobală pentru anul preşcolar 2011-2012 şi totodată au fost realizate proiecţii cu realizările instituţiilor preşcolare în anul recent încheiat. Fotografii cu diverse serbăti, diplome, medalii şi cupe câştigate de micuţi sau creaţii artistice ale preşcolarilor, toate au decorat standurile grădiniţelor prezente la Târg, pentru ca părinţii să îşi planifice din timp direcţia spre care aceştia să-şi îndrepte copiii.

Fetiţa mea merge la Grădiniţa numărul 15, dar e bine să vedem cum sunt şi celelalte grădiniţe din oraş. Mai am şi un băieţel, de 3 ani, care poate s-ar simţi mai bine altundeva. Oricum, sunt mulţumită de condiţiile oferite la 15”, ne-a declarat Mona Bârlădean, 31 de ani, una din zecile de mame prezente la manifestare.

Grădiniţele au pregătit şi un spectacol de dans şi cântec pentru copii şi părinţi, intitulat „Steluţele oraşului”, după încheierea târgului, pentru că micuţilor le stă cel mai bine costumaţi şi veseli pe scenă. Fiecare grădiniţă a fost prezentă pe scena Casei de Cultură cu micii artişti cu care se mândreşte şi cu educatoarele pe post de coordonatoare de spectacol, iar părinţii şi spectatorii au răsplătit cu aplauze fiecare interpretare.

Cum decurg înscrierile la grădiniţe

Până în data de 10 iunie, fiecare instituţie de învăţământ preşcolar din oraş va fi obligată să verifice toate cererile de înscriere, pentru ca în 11 iunie să afişeze listele celor admişi, în loc vizibil pentru părinţi.

Ca în fiecare an, nu vor rămâne copii în afara grădiniţelor, nu se pune problema să nu fie locuri destule. Înscrierile continuă în grădiniţele cu program normal din oraş, până în momentul în care toţi copiii vor avea un loc garantat în instituţiile preşcolare”, ne-a declarat Natalia Filimon, inspector şcolar pentru învăţământ preprimar din cadrul ISJ Mureş. Chiar dacă, de obicei, criteriul de bază pentru selecţia micuţilor este acela al circumscripţiilor sau al arondării, mulţi părinţi aleg o grădiniţă din alt cartier pentru copiii lor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite