Grădina Zoologică trece la orarul de iarnă. Află între ce ore va fi deschisă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna se apropie cu pași repezi, iar temperaturile extrem de scăzute, în special pe timp de noapte, au reprezentat un argument solid pentru administratorii Zoo Mureș de a pregăti animalele pentru sezonul rece.

Astfel, începând de ieri, programul de vizită la Grădina zoologică din municipiu va fi cuprins, zilnic, în intervalul orar 10.00 – 16.00. Decizia a fost luată de către administratorii Zoo Mureș, odată cu răcirea vremii, întrucât animalele - în special cele exotice - necesită o atenție specială pe măsură ce condițiile meteorologice se schimbă.

Punctul zoologic din Târgu-Mureş, înfiinţat în anii '60, reprezintă un loc de atracţie pentru populaţia locală şi pentru turişti. La înfiinţare, grădina avea o suprafaţa de 600-700 m2, care în 1965 s-a mărit la 20 de hectare. Inițial, la Zoo existau numai zece animale: trei lupi, doi urşi, doi mistreţi, doi fazani şi o căprioară. Acest numar a crescut mult până în anul 2002 şi astfel, în prezent, la Zoo sunt în jur de 500 de animale aparţinând a 80 de specii, atât de faună locală, cât şi exotică.


În momentul actual grădina este împărţită în cinci sectoare, fiecare sector având îngrijitori specializaţi, în număr de 38, care asigura munca de zi de zi. Anual, Zoo Târgu-Mures este vizitată de un număr de 180.000 de vizitatori, atât din țară, cât și din străinătate.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite