Târgu Mureş: Gimnaziul Traian din Târnăveni, singurul spărgător de grevă din învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Gimnaziul Traian din Târnăveni, singurul spărgător de grevă din învăţământ
Târgu Mureş: Gimnaziul Traian din Târnăveni, singurul spărgător de grevă din învăţământ

Angajaţii din şcolile şi grădiniţele judeţului solidari cu greva generală de o zi a bugetarilor

Din cei aproape 10.000 de angajaţi ai învăţământului preuniversitar mureşean, doar circa 200 s-au aflat la serviciu pe perioada grevei. „Spărgătorii de grevă” sunt cei de la Gimnaziul Traian din Târnăveni, de unde liderul de sindicat, Ana Dendrino aparţinând Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a afirmat că acţiunea e inutilă.

„Adunarea generală de sindicat de săptămân a trecută a decis în consecinţă, fiindcă la precedenta grevă generală am fost trădaţi de liderii noştri de la Bucureşti. Când eram pe punctul de a ne câştiga, atunci, drepturile ei au decis sistarea acţiunii”, a argumentat Ana Dendrino, adăugând că într-o democraţie nu poate exista impunere. Consternat, preşedintele FSLI Mureş, Cornel Crucean, nu-şi explică această atitudine.

„A fost o surpriză neplăcută, avem acolo 100 de membri de sindicat care până acum nu au manifestat o asemenea lipsă de solidaritate. Cred că a fost o deficienţă de comunicare”, a comentat Cornel Crucean, arătând că niciunul dintre ceilalţi membrii acestei structuri sindicale din judeţ nu se află la cursuri.


În grădiniţe, copiii vor fi supravegheaţi


În rest toţi angajaţii învăţământului preuniversitar mureşean se află în grevă. „Sunt doar 2-3 şcoli în care elevii au venit, dar nu se ţin cursuri, în rest e prezent doar directorul şi liderul de sindicat. Doar la unele grădiniţe, unde părinţii nu-şi pot ţine copiii acasă, există supraveghetori, fără însă să se ţină programul obişnuit”, a spus Ioan Săcărea, liderul de la „Spiru Haret”, care a adăugat că a existat un singur caz, la liceul „Lucian Balga” din Reghin în care un profesor „rătăcit” a venit în inspecţie la o clasă, însă a găsit liceul pustiu.

Potrivit inspectorului general şoclar, Dumitru Matei, problema recuperării orelor aparţine de şcoli. „Susţinem, în principiu, revendicările, însă nu ştim dacă vor putea fi plătiţi profesorii pentru ziua grevei”, a spus Matei. De menţionat că angajaţii universităţilor „Petru Maior” şi cei de la Medicină şi Farmacie îşi ţin cursurile normal.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite