Târgu-Mureş:Portret/Alexandru Gherman trăieşte în ritm de tehno

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Portret/Alexandru Gherman trăieşte în ritm de tehno
Târgu-Mureş:Portret/Alexandru Gherman trăieşte în ritm de tehno

Mureşeanul pune muzică în localuri de aproape 10 ani şi s-a făcut cunoscut datorită stilului aparte abordat în mixuri.

lex este unul dintre cei mai apreciaţi DJ mureşeni. El s-a îndrăgostit de muzică încă de la 6 ani, când a auzit pentru prima dată piesa Casablanca a lui Jessica Jay. „Nu voi uita niciodată momentul respectiv. Ascultam Casablanca, îmi plăcea foarte mult ritmul, aşa că am început să dansez de nebun prin cameră. Părinţii mei fuseseră dansatori de muzică populară în tinereţe, astfel că atunci când m-au văzut şi-au dat seama ca s-a transmis pasiunea pentru muzică şi la mine. Aceea a fost prima dată când am simţit că muzica face parte din viaţă”, spune băiatul.

Chiar dacă era un copil, ambiţia l-a purtat către îndeplinirea unui vis: acela de a deveni DJ. Încă de la 12 ani, Alex punea muzică la petreceri în tot judeţul. „Evident, nu aveam aparatură specializată. Un calculator vechi, conectat la o combină muzicală, iar cu ajutorul lor puneam muzică pentru cei din sală. Primul eveniment la care am participat ca DJ, să-i spunem aşa, a fost la 12 ani, în Vătava. Cum e şi normal, nu aveam un stil al meu, eram doar un copil, aşa că ofeream publicului ce îşi dorea”, povesteşte Alex.

Început electronic
Ajuns în liceu şi cu o anumită experienţă acumulată de-a lungul anilor de activitate ca DJ amator, mureşeanul a participat la primul concurs de DJ organizat în oraşul nostru, în clubul Avi-Cola. Atunci a intrat cu adevărat în contact cu muzica electronică, iar de atunci nu l-a mai interesat altceva. „Chiar dacă nu am câştigat, am simţit perfect energia transmisă de acea muzică, astfel că din acel moment am ştiut că asta vreau să fac. Am început să muncesc pentru a-mi achiziţiona aparatură şi am luat-o de jos, până am învăţat tot ce trebuie ştiut legat de mixurile electronice”, recunoaşte băiatul.

Muzica înseamnă tehno
Cunoscut ca DJ Shiver, Alex a ajuns în scurt timp cunoscut la nivel local, după ce a pus mixuri în cluburi din oraş, cum ar fi Avi-Cola, Aquatic, After Dark, Exit, Downtown şi Evolution. În plus, el a mixat şi la nivel naţional, în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Alba-Iulia şi Sighetul Marmaţiei. Chiar dacă studiază topografia la facultate, visul său este să fie un DJ al cărui hobby e domeniul studiat la şcoală. „Nu aş putea renunţa la „meseria” asta. Ca şi muzica, este o parte din viaţa mea. E incredibil cât de mult înseamnă muzica pentru oameni, iar în ceea ce mă priveşte, stilul tehno este cel care mă caracterizează. Îmi doresc să mă perfecţionez constant şi să salvez Mureşul de la muzica proastă”, afirmă Alexandru Gherman.

Profil

Născut
12 aprilie 1988, la Târgu-Mureş

Educaţie
Liceul Electromureş

Activitate
DJ

Stare civilă
Necăsătorit

Ce-i place
„Având o motocicletă, în mod logic îmi place motociclismul, în special cross-ul. O pasiune de-a mea este gătitul, mai ales speghetele, după o reţetă proprie. Îmi place foarte mult modelul Golf VI GTI de la Volkswagen, o maşină excelentă”, recunoaşte Alex.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac oamenii care îmi blochează dezvoltarea ca individ. Sunt sătul de sfaturi, chiar dacă le ascult pe toate. M-am săturat de oamenii care nu ştiu să facă altceva decât să dea sfaturi. Nu îmi plac absolut deloc ciupercile”, spune tânărul.

Întrebări şi răspunsuri
Cât ai investit până în prezent în aparatele muzicale?
A.G.: Nu am făcut niciodată un calcul, pentru că toţi banii cheltuiţi au fost daţi din suflet şi pentru un scop precis. Cred că suma totală se ridică undeva la 2.000 de euro, dar banii contează mai puţin. Important e să te bucuri de rezultatul eforturilor financiare.

Care este clubul în care îţi doreşti cel mai mult să mixezi?
A.G.: Fără doar şi poate, în Studio 80 din Amsterdam. Este, după părerea mea, cel mai tare club de muzică tehno din lume. Este un vis de-al meu să ajung acolo într-o zi şi sper să se întâmple odată şi-odată.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite