Târgu-Mureş: Profil / George Onu transmite mesaje lirice pe ritm de muzică hip-hop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Profil / George Onu transmite mesaje lirice pe ritm de muzică hip-hop
Târgu-Mureş: Profil / George Onu transmite mesaje lirice pe ritm de muzică hip-hop

Gheoo e considerat unul dintre cei mai talentaţi rapperi din România. Albumul de debut şi-l va lansa în 18 septembrie.

Rap-ul este, mai mult decât un gen muzical, o modalitate de exprimare lirică a mesajelor cu tentă socială. Gheoo s-a îndrăgostit de acest stil la prima audiţie. „Acum vreo 10 ani am auzit prima dată piesa celor de la Moromeţii, „Vino să mă vezi, mamă”.

Pur şi simplu m-a fascinat felul în care gândeau artiştii respectivi şi felul în care piesa transmitea ascultătorului un mesaj. Eram plictisit de piesele comerciale despre fete, băieţi, dragoste şi aventuri, astfel că m-am ataşat de rap. Ulterior, a devenit cel mai important lucru din viaţa mea”, spune tânărul. Primele versuri pe foaie le-a scris acum 8 ani, când totul era un hobby pentru el. Apoi, în 2003 a venit şi primul produs muzical, piesa „Regrete”, alături de MC Brânză, din Târgu-Mureş. Cu toate acestea, Gheoo nu a simţit că era un artist în adevăratul sens al cuvântului, ci doar un pasionat de muzica rap.

„Totul era ca un antrenament pentru mine. Până în urmă cu 3 ani m-am pregătit pentru marea misiune a vieţii mele, iar de atunci am încercat să cresc valoric şi să descopăr constant noi noţiuni ale acestui gen de muzică şi, implicit, de viaţă”, recunoaşte băiatul.

Viaţa de MC

Până în prezent, Gheoo a scris peste 50 de piese şi a participat la alte câteva zeci de evenimente. Senzaţia pe care o are pe scenă nu o poate compara cu nimic altceva. „E pur şi simplu satisfacţia supremă, pe care doar cineva care se află acolo o poate înţelege. Comunic cu publicul, iar publicul răspunde. Cea mai frumoasă atmosferă am întâlnit-o la Craiova, prin 2007, când am concertat în faţa a aproape 400 de spectatori în deschiderea trupei CIA. A fost o atmosferă electrizantă”, declară Gheoo. În ceea ce-l priveşte pe el, ca stil artistic, tânărul se descrie ca fiind elevat, oarecum diferit de ceea ce oferă „piaţa” muzicii rap actuale. „Nu îmi place să înjur, sau să vorbesc despre cartier. Consider că am un mesaj de transmis şi asta îmi şi propun să fac, fără să fie nevoie să apelez la deja cunoscutele practici ale hip-hop-ului românesc”, spune băiatul.

„Incipit” în septembrie

Albumul de debut al lui Gheoo înseamnă rezultatul anilor de activitate muzicală. Acesta se numeşte „Incipit” şi va fi lansat oficial în data de 18 septembrie. „Anii de sudoare, pasiunea mea pentru rap, orele petrecute cu pixul în mână, toate acestea au ca urmare CD-ul „Incipit”. Îmi doresc să fiu mai bun mâine decât sunt azi şi sper ca de-acum încolo să ofer publicului cât mai multe albume”, spune George „Gheoo” Onu.

Profil

Născut
9 ianuarie 1988, la Miercurea Ciuc

Activitate
Artist de rap

Educaţie
Liceul de Construcţii din Târgu-Mureş

Stare civilă
Necăsătorit

Ce-i place
„Îmi place foarte mult să stau pe blocurile din zona Grand, noaptea şi să privesc oraşul. Peisajul e superb acolo. Hobby-ul meu cel mai mare este pescuitul şi îl practic ori de cîte ori timpul mi-o permite. Cele mai frumoase locuri din România pe care le-am vizitat au fost Transfăgărăşanul şi Delta Dunării. Nu pot exclude muzica, iar artistul meu preferat este Cedry2k”, spune artistul.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac tricourile roz, absolut deloc. Nu suport manelele şi nu îmi place vremea ploioasă”, recunoaşte Gheoo.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ţi se pare mişcarea rap din Târgu-Mureş?
G.O.: Aş caracteriza-o ca fiind descendentă. Tot mai puţină lume vine la concerte şi tot mai multă lume îşi schimbă preferinţele muzicale sau de stil. Fapt care nu poate decât să afecteze fenomenul.
Ce ai schimba pentru rezolvarea situaţiei?
G.O.: Mentalităţile oamenilor trebuie schimbate. Ei ar trebui să înţeleagă că atunci când eu, de exemplu, fac un album, scriu o piesă, depun efort şi pun suflet în ceea ce fac. Deci nu e un efort prea mare să cumpere un album. Aceeaşi situaţie şi în ceea ce priveşte plata biletului de intrare la concerte.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite