Târgu-Mureş:Portret-Constantin Gaman face show pe ringul de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Portret-Constantin Gaman face show pe ringul de dans
Târgu-Mureş:Portret-Constantin Gaman face show pe ringul de dans

Tony, cum îl ştiu apropiaţii, este unul dintre cei mai talentaţi animatori din Mureş. După ce a renunţat la baschet, dansul a devenit cea mai mare pasiune a lui.

Băieţii care fac atmosferă în cluburile mureşene sunt elemente de diversitate şi stil aduse localurilor respective. Până să devină un show-man pe ringul de dans, Tony îşi încânta apropiaţii pe terenul de baschet. Timp de 8 ani, mureşeanul s-a numărat printre cei care şi-au făcut un ţel din a păşi pe urmele lui Michael Jordan.

„Mereu am fost o fire activă şi mi-a plăcut sportul de mic. Am participat la un concurs şcolar când eram în clasa a patra, iar unul dintre profesori a văzut că am potenţial. Am început antrenamentele cu echipa şcolii, iar în doi ani am devenit campion naţional la mini-baschet”, spune mureşeanul. Totuşi, dragostea pentru sport nu ţine de foame, astfel că tânărul a fost nevoit să renunţe la baschet.

Cursuri de dans
În urmă cu doi ani, şansa i-a surâs lui Tony, care a avut oportunitatea de a învăţa să danseze alături de Olga Pentkova din Chişinău, una dintre cele mai cunoscute dansatoare din Moldova. „Când am auzit că aceasta vrea să întemeieze o trupă de dans, nu am spus nu. Am fost selectat în echipă, am început antrenamentele şi cursurile de dans şi pot spune că a început să îmi placă din prima. Mă simţeam în largul meu atunci când dansam”, povesteşte băiatul. Alături de trupa „Optim”, Tony a evoluat la Campionatul Naţional de Dans şi la Noaptea Devoratorilor de Publicitate, unde a avut o evoluţie apreciată de toată lumea. De la dans la animaţia de club mai era un singur pas.

Meserie dificilă
Până în prezent, mureşeanul a fost animator în două cluburi, Aristocrat, din Sighişoara şi Papaya, din Corund. O seară de dans înseamnă 3 sau 4 reprize a câte 20 de minute pe ring, la intensitate maximă. „La început eram inhibat, dar mi-a trecut repede. Dansez din instinct, în funcţie de cum simt ritmul muzicii. Mă simt extraordinar atunci când am feedback din partea publicului, moment în care ştiu că fac show, iar lumea se simte bine”, spune Tony.

Cu toate acestea, meseria de animator nu e deloc una uşoară. Tentaţii există la tot pasul, iar viaţa personală poate fi afectată. „Nu e simplu să fii animator, pentru că, dacă nu există destulă stăpânire de sine, tentaţiile sunt greu de respins. Şi e foarte dificil să ai o relaţie de durată, serioasă, atunci când toţi ochii sunt aţintiţi asupra ta în club”, e de părere tânărul.

Vise măreţe
Băiatul nu vrea nicidecum să renunţe la dans. Ba mai mult, visează să danseze în cluburi din Ibiza sau Londra. „Acolo te simţi cu adevărat dansator, deci acolo îmi doresc să ajung”, declară Tony Gaman.

Profil

Născut
25 ianuarie 1988, la Târgu-Mureş

Activitate profesională
Animator

Educaţie
Liceul cu Program Sportiv Szasz Adalbert din Târgu-Mureş

Stare civilă
Necăsătorit

Ce-i place
„Îmi place mâncarea şi să mănânc aproape orice, mai puţin supa de spanac. Iubesc muzica, în special cea electronică, dar aş include aici şi hip-hop sau jazz. Aceasta din urmă are un efect relaxant incredibil.Obişnuiesc să joc biliard şi tenis de masă, atunci când timpul mi-o permite. Mă simt bine la petreceri sau când mă distrez alături de cei dragi şi îmi plac foarte mult fetele şi întâlnirile cu ele”, recunoaşte băiatul.

Ce nu-i place
 „Nu-mi plac oamenii cărora le lipseşte educaţia, nu obligatoriu cea şcolară, ci în special cea de viaţă. Nu-i suport pe cei falşi sau ipocriţi şi încerc mereu să mă feresc de ei. Nu îmi plac manelele absolut deloc şi nici localurile neîngrijite, în care clienţii nu se simt ca acasă”, spune Tony.

Întrebări şi răspunsuri
Care ar fi cea mai interesantă întâmplare de la... servici?
G.C.: Îmi amintesc că odată era un grup de fete chiar în faţa ringului de dans pe care mă aflam. I-am zâmbit uneia dintre ele, fapt care le-a entuziasmat pe toate şi le-a determinat să sară de bucurie. Am râs foarte mult, alături de ele.
De ce are nevoie un dansator pentru a fi animator?
G.C.: Mai întâi de toate, e esenţială condiţia fizică. Orele la sala de forţă ajută nu doar la obţinerea unui fizic plăcut. În plus, orice animator are nevoie de o garderobă specială.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite