Târgu-Mureş: Profil / Gabriella Feigl schimbă lumea prin fotografiile sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studioul foto al mureşencei redă frumuseţea femeilor trecute de prima tinereţe, căci fotografiile oglindesc sufletul.

Tinereţea dificilă a Gabriellei a împiedicat-o să îşi dezvolte apropierea faţă de arta fotografică, de care a fost atrasă încă din liceu. Moartea mamei sale şi responsabilitatea creşterii surorilor ei nu au putut, însă, să îi strice mureşencei pofta de viaţă.

„Mereu am fost o fire pozitivă şi optimistă. După terminarea studiilor mama mea a murit, eu aveam 18 ani, iar asta a însemnat că trebuia să fiu mamă pentru cele două surori ale mele. Nu puteam să mă concentrez pe fotografie în condiţiile acelea, astfel că m-am orientat către alte domenii. Cofetărie, obiecte decorative, toate acestea le-am făcut susţinută de soţul meu, până în momentul în care au  devenit rutină şi nu mă mai făceau fericită. Dragostea pentru fotografie a rămas, totuşi, mereu în sufletul meu, exact ca în anii tinereţii”, povesteşte femeia.

Hobby redobândit

Aparatul foto cumpărat fiicei sale în 2001 a fost punctul de plecare către o nouă carieră, ascunsă ani de-a rândul în negura timpului. „Făceam poze peste tot şi s-a reaprins flacăra pentru artă, în inima mea. Am lucrat apoi în Paris câteva luni, oraşul m-a fascinat, la fel şi peisajele, oamenii, astfel că am decis să devin fotograf profesionist. Am început să investesc în aparatură şi prin pozele mele am încercat mereu să comunic o stare de spirit. Sunt lucruri pe care le pot arăta lumii, prin fotografiere”, recunoaşte Gabriella, care se consideră un fotograf complet, dar mai degrabă pasionat de pozarea oamenilor. Până în prezent, mureşeanca a avut posibilitatea de a-şi prezenta cele mai reuşite poze atât mureşenilor, în cadrul unei expoziţii la Târgul de Nunţi, dar şi în Viena, unde aceasta îşi are domiciliul.

Afacere din dragoste

În urmă cu câteva luni, alături de Hunor Rozsnyai, partenerul ei de afaceri, Gabriella a deschis primul ei studio fotografic profesionist. În urmă cu câteva zile, a venit rândul celui de-al doilea, Photosapiens. „Nu am vrut nici măcar o secundă să fac ceva ce nu îmi place. Dar iubesc fotografia enorm şi mesajul pe care îl poate transmite, astfel că rezultatele sunt pe măsură. Nu am vrut un studio obişnuit, ci unul care să ofere ceva nou în peisajul mureşean. Pozez doamne şi domni trecuţi de vârsta tinereţii şi le ofer propria frumuseţe. Poate că o mamă, de exemplu, a uitat că poate fi şi atrăgătoare, moment în care intrăm în rol şi îi arătăm că se înşeală. Vreau ca cei pe care îi pozez să nu se recunoască în poze şi să fie mereu încântaţi de rezultatul final”, declară Gabriella Feigl.

Profil

Născută
19 iulie 1961, la Târgu-Mureş

Activitate
Fotograf

Educaţie
Liceul Bolyai Farkas

Stare civilă
Căsătorită, are o fată şi doi nepoţi

Ce-i place
„Apreciez sinceritatea oamenilor, o calitate din ce în ce mai rară în zilele noastre, din păcate. Îmi plac foarte mult călătoriile, iar până acum am fost impresionată de Paris, Venezia, Ierusalim şi Viena. Vreau să vizitez Roma şi New York-ul. Îmi place muzica, în special jazz-ul”, recunoaşte doamna.

Ce nu-i place
”Nu-mi place birocraţia şi statul fără rost la coadă. Nu îmi plac invidia şi răutatea oamenilor, sau caracterul duplicitar al unora. Nu suport locurile murdare şi nu îmi place politica”, spune Gabriella.

Întrebări şi răspunsuri

Aveţi o fotografie de care sunteşi ataşată sufleteşte?
G.F.: Sunt mai multe, însă cea care îmi vine în minte şi care e cea mai recentă e cea a unui fotograf orb din Ierusalim, care fotografia contra-cost cu un Polaroid. M-a emoţionat foarte tare şi am înţeles că dacă o persoană vrea cu adevărat ceva, nimic nu-l poate împiedica să obţină acel lucru. Nici un obstacol nu e prea mare, nici măcar unul fizic.
Cât aţi investit până acum în studiourile foto?
G.F.: Suma se ridică undeva la 80.000 de euro, însă atât timp cât lucrul se face cu pasiune, banii contează mai puţin, sunt pe plan secund.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite