GALERIE FOTO Viktor Orban a venit la Sapientia cu sacul plin de forinți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a fost o zi importantă în învățământul universitar maghiar din România. Cu ocazia Zilei Universităţii Sapientia, a fost semnat acordul de principiu privind colaborarea Guvernului Ungariei, Fundației Sapientia, Universității Sapientia și Universității Creștine Partium ,în scopul dezvoltării învățământului superior în limba maghiară din Transilvania.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a participat la deschiderea anului universitar la Universitatea "Sapientia" din Târgu-Mureş și a promis că Guvernul Ungariei va aloca patru miliarde de forinți (aproximativ 15 milioane de euro) în următorii ani pentru dezvoltarea învățământului superior maghiar din România.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO de la vizita premierului Ungariei la Sapientia



Rectorul Universităţii Sapientia, Laszlo David, a declarat că suma primită de la Guvernul Ungariei va fi folosită, în următorii trei ani, de Universităţile Sapientia şi Partium, unde învaţă peste 3.000 de studenţi români de etnie maghiară. Din banii respectivi va fi încheiată construcția căminului studențesc din Târgu-Mureș, care va avea o capacitate de 240 de locuri.

Viktor Orban în vizită la Universitatea Sapientia din Târgu-Mureș
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite