GALERIE FOTO Transformare senzațională! Cum arăta Platoul Cornești pe timpul comunismului și cum arată azi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platoul Cornești de ieri și de azi, în imagini
Platoul Cornești de ieri și de azi, în imagini

Platoul Cornești, cel mai înalt punct al Târgu-Mureșului, reprezintă o veritabilă oază de verdeață și relaxare pentru localnici, de peste 50 de ani. În acest timp, zona, care include și Grădina Zoologică, a suferit o transformare constantă, devenind azi un loc de recreere atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Vă prezentăm o serie de fotografii cu principalele obiective din interiorul Platoului Cornești, atât din anii 70-80, cât și de azi, diferențele fiind evidente.

Click pe poze pentru o galerie foto cu Platoul Cornești de ieri și de azi



Anul acesta, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat pentru finanţare proiectul de modernizare şi reamenajare a Platoului Corneşti din Târgu-Mureş. Proiectul, în valoare totală de aproximativ 3.300.000 de euro, prevede diversificarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, reamenajarea teatrului de vară, reconsiderarea traseului trenuleţului de la Platou, amenajarea zonelor pentru diferite activităţi sportive, reabilitarea traseelor pietonale şi carosabile existente, amenajarea de parcări ecologice.

Platoul Cornești de ieri și de azi, în imagini
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite