GALERIE FOTO Târgu-Mureșul redevine orașul florilor. Crizantemele au cucerit orașul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumele de ”oraș al florilor”, acordat Târgu-Mureșului în urmă cu câteva zeci de ani, nu și-a pierdut din valoare. Piața Trandafirilor, piețele din oraș și intersecțiile mai aglomerate, sunt colorate în alb, galben, roșu și violet, cu ocazia expoziției de crizanteme, flori tipice toamnei.

Cu prețuri cuprinse între 1,5 lei și 20 de lei, mureșenii cumpără crizanteme la fir sau la ghiveci. Fie că le numim „dumitriţe”, „tufănele”, „mărgărite” sau „tătăişe”, „rujele de toamnă” din Piaţa Trandafirilor, ne duc, în aceste zile, cu gândul la cei pe care i-am iubit şi care au plecat,  lăsându-ne mai trişti, mai săraci şi mai singuri, crizantemele fiind florile care, în mod tradițional, sunt duse la morminte cu ocazia Zilei Morților, la căpătâiul celor plecaţi pe cale neîntoarsă, în tăcere şi în reculegere.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO cu Târgul de Crizanteme



Producătorii sunt mulțumiți de vânzări, considerând că astfel de expoziții aduc nu doar farmec orașului nostru, ci și veselie pe chipurile trecătorilor. ”Sunt mulțumită de vânzări, practic aproape toată lumea cumpără măcar un fir sau un buchețel, dar au fost situații în care am dat și zece buchete la o singură persoană”, spune Melinda Pop, care vinde crizanteme în Piața Trandafirilor.

Târgul va fi deschis publicului până pe 8 noiembrie.

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite