GALERIE FOTO Cum au serbat mureșenii Ziua Drapelului. Cel mai mare tricolor din județ, sfințit cu implicarea Noii Drepte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Drapelului Național la Târgu-Mureș
Ziua Drapelului Național la Târgu-Mureș

Tricolorul românesc a fost sărbătorit și la Târgu-Mureș. Pe lângă ceremonia religioasă de sfinţire a Tricolorului la Catedrala Mică din municipiu, la care au participat cadre militare şi şefi ai mai multor instituţii din judeţ, Noua Dreaptă a organizat un marș prin centrul orașului.

Asociaţia Noua Dreaptă Mureş a organizat sfințirea celui mai mare tricolor românesc din Târgu-Mureș, la Catedrala Mică, după Slujba Vecerniei, eveniment după care a urmat Marşul Tricolorului, pornind din Piața Victoriei până în Piața Trandafirilor, cu scopul păstrării vii a memoriei celor care s-au jertfit pentru cele trei culori sfinte. În timpul manifestaţiei au fost rostite discursuri omagiale şi intonate cântece patriotice. La marș au participat aproximativ 40 de persoane de toate vârstele. Drapelul, cu o lungime de aproximativ 20 de metri și o lățime de circa 5 metri a fost admirat de târgumureșenii aflați aseară în zona centrală a orașului.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO cu marcarea Zilei Drapelului Național la Târgu-Mureș



Ziua drapelului naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul Revoluţionar a decretat ca tricolorul să reprezinte principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnificând verticalitatea, iar cifra trei este numărul perfect.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Ziua Drapelului Național la Târgu-Mureș
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite