GALERIE FOTO Cum arătau autobuzele târgumureșene pe timpul lui Ceaușescu! Sunt mari diferențe față de cele de azi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele mureșene din anii 60 și până azi
Autobuzele mureșene din anii 60 și până azi

Adevărul vă prezintă o serie de fotografii cu mijloacele de transport care circulau în Târgu-Mureș din anii '60 și până azi.

Transportul în comun a reprezentat mereu o problemă la Târgu-Mureș. Dacă pe vremea comunismului, regiile de transport local achiziționau mașini în funcție de cum dicta Partidul, astăzi s-a ajuns în situația în care mureșenii circulă mai ales în maxi-taxi-uri, adică microbuze în care se înghesuie mult mai multe persoane decât capacitatea maximă a vehiculelor.

Privatizarea sistemului de transport târgumureșean a început în anii 90, când au apărut primele firme private de transport, iar apoi, la începutul anilor 2000, când a fost realizată asocierea dintre Primărie și Siletina, reieșind societatea de transport în comun a orașului, aflată și în prezent la cârmă.

SC Siletina Impex  SRL, înfiinţată în anul 1992, a pornit la drum cu 2 microbuze. Pe parcursul anilor numărul maşinilor sa mărit substanţial, în prezent societatea dispune de un număr de peste 100 vehicole de transport persoane licenţiate. În 2001, SC Transport Local SA avea  datorii de 10,4 miliarde lei vechi, fiind în pragul unor executări silite. În aceste condiții, municipalitatea a decis, în baza unui studiu de analiză, reorganizare şi optimizare a transportului public de persoane târgumureşean  prin HCLM Tg. Mureş nr. 123 din 2001, asocierea public-privată, dintre SC Transport Local SA și SC Siletina Impex SRL, cea mai bine plasată, la acel moment, firmă de transport târgumureşean, deţinătoarea unui număr important de trasee pe raza municipiului.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO cu mijloacele de transport mureșene din anii 60 și până azi (sursa foto: arhiva Adevărul și forum.transira.ro - FORUMUL Organizației Non-Guvernamentale "TRANSIRA")



Așteptăm comentariile dumneavoastră referitoare la calitatea transportului urban local. Cum vi se par condițiile oferite azi de mijloacele de transport în comun? Ce considerați că ar trebui făcut pentru ca mureșenii să poată fi transportați în condiții normale, de nivel european?



Autobuzele mureșene din anii 60 și până azi
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite