GALERIE FOTO Cerșetoria e în floare la Târgu-Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși la un momentdat se părea că am scăpat de cerșetori în Târgu-Mureș, începutul sezonului rece și apropierea sărbătorilor i-a readus în actualitate.

În ciuda diverselor campanii de informare a populației referitoare la cerșetorie, în cadrul cărora mureșenii au fost încurajați să nu ofere bani sau bunuri cerșetorilor, fenomentul nu a putut fi încă eradicat la nivelul orașului nostru. Poliţia Locală nu e capabilă să stopeze fenomenul, întrucât cerşetorii se întorc mereu la vechile obiceiuri, în ciuda amenzilor.

În aceste condiții, zonele aglomerate ale Târgu-Mureșului sunt pline cu diverse persoane, în special copii, care fac din cerșetorie o adevărată meserie. Cerşetorii au început să se retragă din centrul oraşului şi să se îndrepte spre zonele mărginaşe, precum şi spre mijloacele de transport în comun.

Click pe poze pentru o GALERIE FOTO cu cerșetori care acționează în Târgu-Mureș



Fenomenul nu poate fi stopat de autorităţi, întrucât amenzile nu-i sperie pe nevoiaşi, iar aceştia revin întotdeauna la „locul faptei”. Un cerşetor prins în flagrant primeşte de la Poliţia Comunitară o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. Acest lucru nu îi sperie pe cei amendaţi, care pur şi simplu nu îşi plătesc contravenţiile. Majoritatea cerşetorilor e alcătuită din persoane de etnie romă fără un domiciliu stabil, pentru care cerşetoria e singura sursă de venit.

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite