Funcţionar public angajat la negru în Primărie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ITM a iniţiat o anchetă
ITM a iniţiat o anchetă

Inspectorii din cadrul ITM Mureş au depistat luna trecută o persoană care lucra fără forme legale în cadrul unei primării de comună din judeţul nostru.

Cazul, singular la nivel naţional, a provocat o anchetă în urma căruia inspectorii vor încerca să afle cu exactitate dacă funcţionarul public lucra într-adevăr la negru.

Reprezentanţii ITM vor oferi toate detaliile referitoare la identitatea angajatului respectiv şi a Primăriei în cauză, după finalizarea anchetei. Momentan, nu putem spune cu exactitate dacă angajatul lucra la negru, deoarece nu vorbim, totuşi, de o livadă, ci de o primărie, deci e ceva mai complicat pentru cineva să ajungă să lucreze acolo, mai ales fără forme legale”, ne-a declarat Mircea Munteanu, şeful de cabinet al Prefecturii Mureş.

Foarte probabil, atât Primăria în cauză, cât şi angajatul, vor fi sanţionate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş dacă în urma anchetei se va descoperi că aceasta avea temei, fiind pentru prima dată când o asemenea sancţiune ar urma să fie aplicată.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite