Fostul primar din Lunca Bradului este cercetat de DNA pentru fals în acte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul primar din Lunca Bradului este cercetat de procurorii DNA
Fostul primar din Lunca Bradului este cercetat de procurorii DNA

Fostul edil al localității mureșene Lunca Bradului, Petrişor Teslovan, a fost trimis în judecată pentru că a atribuit ilegal contracte privind lucrări de reabilitare şi a falsificat documente pentru a putea fi făcute anumite plăți, în ciuda faptului că lucrările respective nu erau finalizate.

Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prejudiciul este de peste 850.000 de lei. Primarul este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi Ioan Balmoş, administrator al SC Mobil Cons SRL Răstoliţa, şi Petru Mîndru, reprezentant al SC Aprocom SRL Topliţa, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Reghin.

Potrivit rechizitoriului procurorilor transmis instanţei, în perioada 2006 - 2008, Petrişor Teslovan, în calitate de viceprimar şi primar al comunei Lunca Bradului, a încălcat prevederile legale privind atribuirea lucrărilor finanţate de la bugetul local al comunei şi a recepţionat fictiv lucrările respective. În acest fel a fost produs un prejudiciu Primăriei Lunca Bradului şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş în sumă totală de 851.927,86 de lei.

"Inculpatul a falsificat mai multe documente (procese verbale de recepţie, hotărâre de atribuire, contracte de servicii etc) cu consecinţa decontării acestor lucrări (construire clădire vestiar şi tribună, lucrări împrejmuire şi amenajare teren de sport, reabilitarea şcolii generale şi a sediului primăriei, reabilitarea reţelei de canalizare menajeră şi de canalizare pluvială), în condiţiile în care unele dintre ele nu erau în integralitate realizate cantitativ şi calitativ", se arată într-un comunicat emis de DNA.

Procurorii DNA au pus sechestru pe unele imobile aparţinând lui Petrişor Teslovan, în vederea recuperării prejudiciului.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite