Târgu-Mureş: Florea nu are bani pentru medicii şcolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Florea nu are bani pentru medicii şcolari
Târgu-Mureş: Florea nu are bani pentru medicii şcolari

Primăria Târgu Mureş a anunţat că nu are 4 milioane lei pentru personal medical. Unităţile medicale şcolare ar trebui preluate de administraţia locală de la 1 ianuarie 2010.

Primăria Târgu Mureş nu are bani să plătească personalul din dispensarele şcolare. Primarul Dorin Florea, vicepreşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, a anunţat sâmbătă că va cere o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, pentru a analiza preluarea unităţilor medicale şcolare şi asigurării surselor de finanţare pentru acestea.


Ministerul Sănătăţii Publice a dispus transferul ansamblului de atribuţii si competente către autorităţile administraţiei publice locale şi preluarea, prin protocol încheiat cu Direcţia de Sănătate Publică, a personalului din dispensarele şcolare, dispensarul studenţesc, asistenţi comunitari şi mediatori sanitari, dar Florea a declarat că “apariţia acestei legi este una hazardată şi că actul normativ este o dovadă a modului cum nu trebuie făcută descentralizarea şi este generator de confuzie”.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite