Florea: Târgu-Mureş va deveni al doilea nod rutier din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea, afirmă că municipiul va deveni „un nod rutier mai important decât Cluj-Napoca", al doilea din Transilvania, după Braşov, întrucât se află pe traseul Autostrăzii Transilvania şi a fost inclus în reţeaua TEN-T atât în componenta rutieră, cât şi în cea feroviară.

Dorin Florea a declarat, joi, că municipiul a fost inclus, după revizuirea reţelei europene de transport, în reţeaua TEN-T a traseului Timişoara - Sebeş - Turda - Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni, atât în componenta rutieră, cât şi feroviară.

Edilul a arătat că ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a apreciat că, prin includerea segmentului de autostradă Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni, „se prefigurează un coridor de dezvoltare pentru zona nordică a României", informează Mediafax. Primarul a afirmat că „Târgu-Mureş va deveni, prin includerea sa în reţeaua TEN-T, un nod rutier mai important decât Cluj-Napoca, respectiv al doilea din Transilvania, după Braşov", mai ales că municipiul se află şi pe traseul Autostrăzii Transilvania.

Florea a menţionat că, din informaţiile sale, coridorul aprobat va intra în finanţare în 2013.

Consiliul pentru Transport al UE a extins reţeua europeană de transport TEN-T pe teritoriul României cu cinci rute, printre care Timişoara - Sebeş - Turda - Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni şi Calafat - Craiova - Alexandria - Bucureşti, pentru care finanţarea europeană necesară construcţiei va fi mai accesibilă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite