Florea: Cei de la UMF ar fi trebuit să închidă uşile în faţa premierului şi să rezolve singuri problemele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Târgu-Mureşului, Dorin Florea, a declarat, referitor la Hotărârea de Guvern privind UMF, că „politicieni obosiţi" şi-au promovat interesele ca soluţie pentru un mandat electoral, iar reprezentanţii universităţii ar fi trebuit să închidă uşile şi să-l informeze pe premier că îşi pot rezolva probleme singuri.

Dorin Florea a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că Hotărârea de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) nu era necesară, afirmând că „unii şi-au luat laurii unei victorii jalnice" şi, printr-o soluţie pentru un mandat electoral, au umilit medicii români şi maghiari. În opinia lui Florea, întreg judeţul Mureş a fost văzut în ultimii ani drept „o feudă a unora care mai mult sau mai puţin şi-au slujit doar interesele personale sau de grup", motiv pentru care nu a contat niciodată.

Florea a apreciat că Hotărârea de Guvern privind UMF nu era necesară. „Mă îngrijorează situaţia care s-a făcut prin Hotărârea de Guvern la UMF. Nu era apanajul HG, ci al românilor şi maghiarilor să rezolve problema. Mă îngrijorează, este un eşec de proporţii în modul în care se gestionează problemele administrative ale judeţului, ca şi cum Mureşul ar fi apendicele interesului cuiva. (...) Românii şi maghiarii au scris ei, cu mânuţa lor, abordarea acestei universităţi multiculturale, cu linii de predare în română şi maghiară. Nu era nevoie, neapărat necesar, să vii să fluturi acasă şi să-ţi iei laurii unei victorii jalnice că «am obţinut prin Hotărâre de Guvern». Nu! N-avem nevoie la Târgu-Mureş de soluţii pentru mandat electoral, avem nevoie de soluţii durabile - ce-şi fac românii şi maghiarii cu mâna lor, cu capul lor, vă dau în scris că e pentru 100 de ani, nu pentru un mandat al unui partid politic. De aceea consider că au fost umiliţi medicii de acolo, şi români, şi maghiari când nu s-a aşteptat şi regret că premierul nu m-a consultat asupra strategiei pe care a adoptat-o prin HG", a spus Florea, citat de Mediafax.

„Soluție pentru un mandat electoral"

Potrivit acestuia, „aceiaşi politicieni obosiţi" şi-au promovat şi de această dată interesele, ca soluţie pentru un mandat electoral, el menţionându-i pe liderii UDMR Marko Bela, Kelemen Hunor şi Borbely Laszlo.

Edilul a adăugat că lansează „Alianţa pentru Mureş, care să concentreze o echipă administrativă, fără derapaje politicianiste" şi care să fie capabilă să le ofere încredere locuitorilor oraşului şi din judeţ.

Proiectul hotărârii prin care la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară a fost aprobat recent de către Guvern.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite