Târgu-Mureş: "Atac" la primarul Dorin Florea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: "Atac" la primarul Dorin Florea
Târgu-Mureş: "Atac" la primarul Dorin Florea

Copreşedintele Ligii Pro Europa, Smaranda Enache, a declarat astăzi că primarul municipiului Târgu-Mureş este nedemn de funcţia pentru care a fost ales, deoarece nu respectă legea liberului acces la informaţii, respectiv transparenţa decizională.

Smaranda Enache a catalogat incidentul petrecut săptămâna trecută între primarul municipiului dr. Dorin Florea şi un jurnalist al postului local al Realitatea TV drept un abuz din partea edilului.

"Liga Pro Europa consideră un grav abuz refuzul primarului municipiului Târgu-Mureş dr. Dorin Florea de a furniza informaţii privind cheltuirea banului public la solicitarea expresă a reprezentanţilor presei. Utilizând termeni incalificabili, primarul Dorin Florea a dovedit că este nedem de funcţia pentru care a fost ales, nu respectă legislaţia în vigoare şi nu respectă valorile fundamentale ale unei societăţi democratice, cum ar fi libertatea presei, accesul liber la informaţii, respectiv transparenţa decizională", a precizat Smaranda Enache.

Aceasta a mai precizat că Florea abordează frecvent o atitudine dictatorială, de dispreţ al cadrului legal, al intereselor comunităţii locale, societăţii civile, presei, instituind un management autocratic bazat pe promovarea intereselor de partid şi de grup.

Reamintim că săptămâna trecută un jurnalist al postului local al Realitatea TV a fost agresat verbal de către primarul municipiului după ce reporterul i-a cerut edilului detalii legate de vizita unei delegaţii din cadrul Primăriei şi a Consiliului Local în Turcia pe bani publici.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite