Finanţare pentru tronsonul Târgu-Mureş-Borş al Autostrăzii „Transilvania”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va asigura sumele necesare pentru construirea tronsonului Târgu Mureş - Borş al autostrăzii „Transilvania”.

Potrivit oficialilor din minister, contractul cu firma americană Bechtel, care construieşte autostrada va fi reanalizat. "Contractul cu Bechtel a fost negociat prost, iar acum ne aflăm în plin proces de renegociere a preţurilor practicate de companie", a precizat Eusebiu Pistru, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor. Potrivit acestuia, ministerul a trimis notificări firmelor de construcţii, care au început să se „mobilizeze” şi să respecte termenele de execuţie a lucrărilor.

Proiect de 2,2 milioane de euro

Conform proiectului de execuţie, auostrada „Transilvania” va avea o lungime totală de 415 km şi va face legătura între Braşov şi Borş, legând astfel judeţele Braşov, Mureş, Cluj şi Bihor. Proiectul de construcţie a început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro.

Constructorul a împărţit atunci lucrarea în opt tronsoane, dintre care a fost finalizat doar unul, între Cluj Napoca şi Gilău, iar apoi lucrările au fost sistate din lipsă de fonduri.

Tronsonul Târgu-Mureş(Ogra)-Cluj-Borş, pentru care ministerul va acorda finanţare, va avea o lungime de 254 de km. Pentru trononul Braşov(Cristian)-Târgu-Mureş(Ogra), ce se întinde pe 161 de km, ministerul caută soluţii de finanţare.

Ca urmare a sistării lucrărilor de execuţie, termenul de finalizare a autostrăzii a fost prelungit până în 2013. Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România avea în luna mai o datorie către  Bechtel de 90,4 mililoane euro, la care se adaugă TVA în valoare de 90,3 milioane lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite