Filmul românesc, cinstit în Cetatea Sighişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
”Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” nu trebuie ratat
”Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” nu trebuie ratat

Cetatea Medievală a Sighişoarei devine, cel puţin pe timpul acestui sfârşit de săptămână, capitala filmului românesc. Aseară a debutat la Casa de Cultură Mihai Eminescu din Sighişoara manifestarea dedicată exclusiv producţiei cinematografice autohtone.

Cele mai bune filme din țară, realizate în ultimii ani, vor putea fi urmărite astăzi şi mâine în Cetatea Medievală. „Sighişoara, cunoscută deja ca fiind „Cetatea filmelor premiate” a fost aleasă ca locaţie pe itinerarul acestui proiect intitulat „Zilele Filmului românesc”. În cadrul acestui festival vor fi difuzate producţii cinematografice de execepţie a căror valoare a fost recunoscută la cele mai prestigoase festivaluri ale genului”, ne-a declarat Anca Silvia Raţiu, şef al serviciului de relaţii publice din cadrul Primăriei Sighişoara, co-organizatoare a manifestării. Cinefilii mureşeni vor avea ocazia să se delecteze atât azi, cât şi mâine, cu filme misto apreciate de critici, care vor astâmpăra cu siguranţă pofta oricărui fan.

În această seară de la ora 17.00 rulează filmul “Autobiografia lui Nocolae Ceauşescu”, iar de la ora 20.00, “Marţi după Crăciun”. “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, regizat de Andrei Ujică, este considerat de critici ca fiind cel mai necesar film cu, despre şi pentru România, un dispozitiv cinematografic-intelectual care pune capăt elegant, rece şi subversiv exploatării din ce în ce mai deşănţate a Epocii de Aur.

Mâine, în ultima zi a weekendului cineatic, la Casa de Cultură vor rula filmele “Occident”, de la ora 16.00, “Boogie”, de la 18.00, urmat de “Aminitiri din Epoca de Aur 2 -Dragoste în timpul liber”, care va şi încheia festivalul.

Filmele lui Radu Muntean, „Marţi după Crăciun” şi „Boogie” au câştigat Premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de Film Francofon, respectiv Premiul Special al Juriului la Festivalul Cinematografului European de la Essone, Franţa.

Preţul biletelor la filme este de numai 3 lei, astfel că sighişorenii sunt convinşi că vor avea sala plină la fiecare film prezentat în cadrul evenimentului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite