Filmele premiate la TIFF se văd la Peninsula

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul celei de-a opta ediţii a Festivalului Peninsula vor putea fi urmărite cele mai apreciate filme din cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Pe toată perioada festivalului, spectatorii se vor putea bucura de câte trei filme pe zi: două proiecţii indoor, în intervalul orar 13.00-17.00 şi unul proiectat seara, în aer liber, începând cu ora 21.00. „Aşa cum ne-am obişnuit deja vizitatorii, Peninsula nu înseamnă doar un festival de muzică, e un loc unde o comunitate se întâlneşte o dată pe an, astfel încât a fost dintotdeauna important pentru noi să avem nu doar cele mai bune concerte, ci şi o serie largă de programe care să ocupe timpul celor care vin la festival, în special ziua", a declarat Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula.

Film despre marele Puskas

Selecţia filmelor cuprinde titluri precum „Altiplano", în regia lui Peter Brosens,  concurent la TIFF 2009, „Zift", regizat de Javor Gardev, un film noir care a revoluţionat box-office-ul bulgar, precum şi „Il Divo", în regia lui Paolo Sorrentino, portretul legendarului politician italian Giulio Andreotti.

Nu în ultimul rând, microbiştii nu trebuie să rateze „Puskas Hungary", un documentar în regia lui Tamás Almási despre marele căpitan al echipei maghiare din anii '50, care a învins sărăcia şi exilul, a trecut prin cel de-al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din 1956, ajungând atacantul celebru în toată lumea al echipei Real Madrid.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite