Filme europene de calitate la Teatrul Național! A început Festivalul Filmului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Loverboy”, ”Sandman” și ”Regele de pe Insula Diavolului” sunt filmele pe care mureșenii le pot urmări astăzi la Teatrul Național, în cadrul Festivalului Filmului European, care are loc în acest sfârșit de săptămână la Târgu-Mureș.

Teatrul Naţional din Târgu-Mureş este gazda Festivalului Filmului European, care este organizat de Institutul Cultural Român şi care le oferă cinfeililor posibilitatea de a urmări 11 filme europene.

Eveniment tradițional pentru luna mai, Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Uniunea Cineaştilor din România, Arhiva Naţională de Filme, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene.
Festivalul se desfăşoară în perioada 3 - 27 mai în cinci orașe: București (3 – 13 mai, la Cinema Studio și la Cinemateca Eforie), Brașov (10 – 13 mai, la Centrul Cultural Reduta), Timișoara (17 – 20 mai, la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”), Tîrgu-Mureș (17 – 20 mai, la Teatrul Național) și Iași (24 – 27 mai, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”).

Mureșenii vor avea parte de trei filme europene în această seară.

Filmul de la ora 17.00, ”Loverboy”, prezintă povestea lui Luca, un tânăr de 20 de ani, care seduce femei pentru a le pasa unei reţele de prostituţie. Luca se îndrăgosteşte de una din potenţialele sale victime. E vară pe malul Dunării, la Hârşova. Muzica bubuie din maşinile luxoase, fetele sunt bronzate şi Veli fuge de-acasă în patul lui Luca. Prima dragoste n-a fost nicicând mai periculoasă.

De la ora 19.00 va putea fi vizionat filmul elvețian ”Sandman”. Într-o bună dimineaţă, Benno se trezeşte cu nisip în pat. Deşi la început încearcă să-l ignore, foarte curând îşi dă seama că nisipul e produs chiar de el. Scurgerile de nisip se înmulţesc şi propria-i clepsidră a vieţii pare să se golească. În cele din urmă, nu are altă soluţie şi trebuie să îi ceară ajutorul Sandrei, cea care deţine cafeneaua de sub apartamenul lui. Deşi Benno o urăşte din suflet, începe să o viseze noapte de noapte. Dar ce-are a face Sandra cu visele şi, mai ales, cu nisipul?

Filmul norvegian va fi reprezentat la FFE de ”Regele de pe Insula Diavolului”, începând cu ora 21.30. Iarnă tipic norvegiană, de început de secol XX. La şcoala de corecţie de pe insula Bastøy, minorii delincvenţi sunt supuşi abuzurilor fizice şi psihice de către gardieni şi director. Dar regimul brutal, inuman, este pe cale să se prăbuşească datorită revoltelor violente. Când tânărul Erling, de 17 ani, ajunge pe insulă cu gândul de a evada cât mai repede, haosul se dezlănţuie. Cât de departe este dispus să meargă pentru a-şi câştiga libertatea? Şi ce consecinţe va avea acest lucru asupra celorlalţi?

Accesul publicului este gratuit!

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite