Târgu-Mureş: Bilete mai scumpe la teatru şi Filarmonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Bilete mai scumpe la teatru şi Filarmonică
Târgu-Mureş: Bilete mai scumpe la teatru şi Filarmonică

Consilul Judeţean Mureş va aproba mâine tarife majorate la spectacolele unităţilor subordonate. Mureşenii vor plăti mai mult pentru acces la Ansamblul Mureşul, Filarmonică sau Teatrul Ariel.

Conform Direcţiei Economice a CJ, instituţiile de cultură au  înaintat în perioada 19 -25 iunie propuneri privind modificarea taxelor şi tarifelor pentru serviciile culturale oferite comunităţii judeţene, ţinând cont de nivelul prognozat al inflaţiei, de prospectarea şi analiza preţurilor instituţiilor similare din ţară, precum şi modul în care aceste taxe ar urma să influenţeze veniturile instituţiilor.

Taxele şi tarifele noi se vor aplica  începând cu data de 1 septembrie 2009. Instituţiile ce au cerut scumpiri sunt Ansamblul Artistic “Mureşul”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel” şi Filarmonica de Stat.

Intrarea la spectacolele de folclor realizate în mediul rural  îi va costa pe adulţi 10 lei în loc de 8, iar în mediul urban preţul unui bilet va fi de 12 lei în loc de 10. Închirierea sălii de spectacole a Ansambului Mureşul se va putea face pentru 15% din încasări, dar nu mai puţin de 600 lei ora (de la 550 lei ora).

La Şcoala de Arte Târgu Mureş cresc: taxa de examinare – admitere, taxa pentru examene-restanţe, sau cea pentru eliberarea diplomei, de la 45, 40, respectiv 45 lei, la 48, 45, respectiv 48 lei.

Copiii vor plăti mai mult pentru biletele la spectacolele Teatrului Ariel, 5 lei în loc de 4, iar abonamentele la spectacole pentru copiii ce permit trei intrări vor costa 12 lei în loc de 9. Închiriatul sălii de spectacole rămâne la tariful de minimum 150 lei/oră.

Şi biletele la concertele simfonice ale Filarmonicii de Stat Târgu Mureş vor costa 12 lei în loc de 11 pentru adulţi, iar preţul abonamenteleor ce includ 35 de concerte va creşte de la 160 lei la 250 lei. Abonamentele pentru concerte lecţie (6 concerte) destinate copiilor, elevilor şi studenţilor vor costa 24 lei, în creşte cu 2 lei faţă de tarifele actuale.

Sediu nou la Ariel

Teatrul „Ariel” are în acest an o finanţare de 2.420.000 lei pentru amenajarea noii clădiri a teatrului, pe locul fostului Cinema Progresul, lucrările vor fi gata în toamna anului viitor. Clădirea va avea două săli de spectacol, una cu 180 de locuri şi alta cu 89, plus o scenă în aer liber, amenajată în curtea interioară.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite