Târgu-Mureş: Câştigătorii Festivalului ALTER-NATIVE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Câştigătorii Festivalului ALTER-NATIVE
Târgu-Mureş: Câştigătorii Festivalului ALTER-NATIVE

Marele premiu al celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Scurtmetraj ALTER-NATIVE, de la Târgu-Mureş, a fost obţinut de producţia olandeză "Bingo", în regia lui Timur Ismailov. Pe lângă aceste film, alte şapte producţii au primit premii speciale.

Filmul câştigător prezintă povestea unui tânăr rom 23 din Republica Moldova, care merge în Olanda pentru a-şi încerca norocul. Pelicula îl are în rolul principal pe actorul Sergiu Voloc, care de altfel a şi ridicat premiul oferit de organizatorii festivalului.

Din cele 54 de filme înscrise în concurs, alte şapte producţii au obţinut premii. Astfel, filmul "Martina şi Luna", regizat de Javier Loarte din Spania a obţinut o menţiune specială, constând într-o invitaţie la Festivalul Quest Europe din Polonia. Actorii Lukats Andor şi Toth Orsolya au obţinut premiul pentru interpretare pentru rolurile din filmul "Confesiune" în regia lui Papai Pici.

Premiul acordat de  Radio România Cultural a revenit scurtmetrajului "Firul Ariadnei", de Bertoti Attila, coproducţie România-Ungaria, iar Premiul acordat de Televiziunea Erdelyi Tv a fost acordat producţiei "Petrol", de Taha Karimi din Iran.

Premiul în memoriam Simon Sandor, pentru cel mai bun film studenţesc, oferit de MADISZ şi de Centrul Naţional al Cinematografiei, alături de stiloul Ted Lapidus, oferit de comisionerul educaţional al Ungariei, a fost acordat regizoarei Esztergalyos Krisztina, din Ungaria, pentru filmul "Variaţii".

Premiul Centrului Naţional al Cinematografiei a fost obţinut de producţia "Feribotul metropolitan", de Juan Gautier, Spania, iar cel al Ministerului Culturii şi Cultelor i-a fost acordat lui Santiago "Bou" Grasso, din Argentina, pentru pelicula "Angajatul".

Organizatorii au anunţat că la ediţia de anul viitor a festivalului ţara invitată va fi Slovenia.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite