Festivalul sarmalelor la Praid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mureşenii sunt aşteptaţi la Festivalul Sarmalelor foto mondonews.ro
Mureşenii sunt aşteptaţi la Festivalul Sarmalelor foto mondonews.ro

Gurmanzii mureşeni sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână în localitatea Praid, unde va avea loc cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Sarmalelor. La concurs participă 37 de echipe, a căror bucătari pricepuţi se vor strădui să prepare o gamă largă de sarmale, după reţete numai de ei ştiute.

La ediţia din acest an  a Festivalului Sarmalelor participă 17 echipe de bucătari din România, iar restul sunt din străinătate, majoritatea din Ungaria.

Organizatorii festivalului au decis ca în acest an să readucă în atenţia publcului un personaj mitologic local, Zâna Rapsonné, care va călăuzii turiştii spre oala cu sarmale.

Juriul va desemna şi în acest an cea mai Mică, cea mai Mare, cea mai Originală, cea mai Gustoasă sarma, dar şi cel mai tânăr concurent şi cea mai frumoasă prezentare. Seara se va încheia cu un concert susţinut de Dan Helciug şi Spitalul de Urgenţă.

Cotidianul Adevărul vă prezintă programul de astăzi a Festivalului.

09.30-10.00 Toaleta de dimineaţă – Îmbăierea Zânei la primul clopot (la Hotel PRAID)

10.00-10.30 Turul Cetăţii Rabsonné la al doilea clopot (defilarea cu echipele participante din centrul localităţii până în parcul din faţa Casei de Cultură PRAID – locul de desfăşurare al festivalului)

10.30-11.00 Cavalerul Zânei Rabsonné: discursul de întâmpinare al primarului comunei, festivitatea de deschidere a Festivalului şi a Întâlnirii dintre localităţile înfrăţite, la al treilea clopot

11.30-12.00 Prezentarea concurenţilor şi a echipelor participante la consursul culinar; Începe Concursul pentru Cea mai Mică, Mare, Originală şi .... GUSTOASĂ sarma, cea mai difersificată gamă de sortimente, cea mai frumoasă prezentare, cel mai tânăr concurent...

12.0-14.00 „Răsfăţul” Zânei Rabsonné cu jocuri, muzică şi dansuri populare; participă interpreţi şi formaţii locale, dar şi invitaţi din regiune (Kopács şi Szentlászló – Harghita) şi din Ungaria (Emőd, Hajdúhadház); jocuri “oculte” (“drăceşti”)

14.00-14.30 Jurământul Juriului Festivalului – Stăpânul Ceaunelor

15.00-16.00 Stăpânii Ceaunelor pornesc degustarea preparatelor meşterilor bucătari – Jurizarea Sarmalelor

16.00-18.30 Program de divertisment: Trupa „Székelylend”, Apărătorii tradiţiilor din Ocna de Jos, spectacolul formatiei „Pipacsok” din Cristuru Secuiesc

18.30-19.00 CINA la restaurantul Hotelului PRAID**+

19.00-20.00 Capodoperele culinare ale Zânei Rabsonné: Sarmalele premiate - Anunţarea câştigătorilor Festivalului Sarmalelor, festivitatea de premiere

20.00-22.30 Serbările Serii: concert Spitalul de Urgenţă şi Apostol (Ungaria)

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite