Târgu-Mureş: Viţel la proţap la Festivalul Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Viţel la proţap la Festivalul Vinului
Târgu-Mureş: Viţel la proţap la Festivalul Vinului

Mureşenii pofticioşi vor putea gusta carne de viţel la proţap în Cetatea Medievală. Viţelul la proţap e deja o tradiţie în cadrul "Sărbătorii Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti".

Primarul Dorin Florea a deschis astăzi cea de-a IX-a ediţie a "Sărbătorii Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti" , gustând din tradiţionalul viţel la proţap. Anul acesta viţelul tăiat a avut peste 100 de kilograme.

"Viţelul a avut peste 100 de kilograme viu şi nu a mâncat încă iarbă. Prăjirea durează şase ore şi va putea fi gustat de toţi mureşenii. Preţul la sută de grame va fi între 1,5-2 lei. Am mai tăiat şi am prăjit mulţi viţei până acum, e deja o tradiţie pentru noi", a spus Bercea Tănasie, administratorul firmei Dacia Traiana din Iernut, organizator de petreceri câmpeneşti.

Pe lângă carne de viţel,  mureşenii mai pot mânca mici, cârnăciori şi pot bea vin sau must. Un pahar de 200 ml de vin şi must costă 2 lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite