Târgu-Mureş: Păstrăv la Festivalul Vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Păstrăv la Festivalul Vinului
Târgu-Mureş: Păstrăv la Festivalul Vinului

Carnea de peşte se îmbină armonios cu vinul. De aceea mureşenii sunt invitaţi ca, alături de un pahar de vin servit la "Sărbătoarea Vinului şi a Artei Meşteşugăreşti", să guste un păstrăv la grătar, făcut după o reţetă specială.

Mureşenii pofticioşi pot trece pe la standul societăţii "Dacia Traiana" din Iernut, amplasat în cetatea Medievală, unde pot gustă păstrăv la grătar făcut după o reţetă secretă. Păstrăvul este ţinut viu într-un recipient cu apa, e ales de client, iar bucătarii societăţii îl prepară la faţa locului.

"Mai întâi păstrăvul se prinde, se tranşează, se condimentează şi se pune la grătar pentru maxim o jumătate de oră. Se serveşte cu măsline, lămâie şi mujdei cu smântână. Un păstrăv are în jur de 300 de grame, iar suta de grame costă 4 lei", a spus Nicu, bucătarul.

În primele două zile de festival, mureşenii consumaseră peste 50 de kilograme de peşte.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite