Târgu-Mureş: Festivalul pescarilor în premieră la Tăureni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Festivalul pescarilor în premieră la Tăureni
Târgu-Mureş: Festivalul pescarilor în premieră la Tăureni

Pescarii şi amatorii preparatelor din peşte sunt aşteptaţi sâmbătă la o petrecere specială. Mureşenii vor avea parte de un regal folcloric, concursuri şi artificii pe luciu de apă.

Primăria comunei Tăureni va organiza sâmbătă prima ediţie a Festivalului Peştelui. Evenimentul se vrea a fi o serbare a principalei activităţi a localnicilor, pescuitul. După modelul Festivalului Valea Mureşului, autorităţile din Tăureni promit să facă din acest festival un eveniment anual, scopul fiind acela de a asigura prezenţa constantă a comunei pe harta manifestărilor de acest gen din România.

„Suntem foarte mândri că vom organiza acest festival, pentru că de câţiva ani comunitatea locală îşi dorea o asemenea sărbătoare. Aşteptăm peste 3.000 de mureşeni din tot judeţul la festival şi ne-am asigurat că se vor simţi foarte bine”, ne-a declarat Ovidiu Oltean, primarul din Tăureni.

Programul de sâmbătă


Evenimentul va debuta sâmbătă la ora 9.00 cu un concurs de pescuit pe lacul numărul 6 din totalul de 8 de care dispune comuna. Vor participa pescari profesionişti din judeţ, iar cele mai mari capturi vor fi premiate de organizatori. Mureşenii care vor lua parte la manifestări vor putea degusta specialităţi culinare pregătite de localnici, cum ar fi ciorba de peşte, recunoscută ca fiind cea mai bună din judeţul Mureş, dar vor putea şi cumpăra peşte viu, dezosat sau curăţat, la preţuri promoţionale, din foişorul special amenajat de organizatori.

Cei mai importanţi artişti de muzică populară şi uşoară din Mureş îi vor încânta pe cei prezenţi, începând cu ora 13.00. Vor urca pe scenă Aurel Tămaş, Carmen şi Lupu Rednic, Ciprian Istrate, Sava Negrean Brudaşcu, Ramona Fabian, Cristian Nistor şi Ansamblul Folcloric din Luduş. Festivalul se va încheia cu un foc de artificii pe luciu de apă, în jurul orei 22.00. „Aşteptăm cât mai multă lume la această sărbătoare a peştelui şi implicit, a Tăureniului. Anul viitor vom atrage şi comunele din apropiere pentru un eveniment de o mai mare amploare, pentru că există foarte mult potenţial în acest sens”, a completat primarul din Tăureni.


Despre Tăureni

Tăureni este o comună mureşeană alcătuită din satele: Tăureni, Fânaţe şi Moara de Jos. Satul Tăureni a fost atestat documentar în anul 1454 şi este situat în apropiere de localităţile Zau de Câmpie şi Band. În prezent, comuna dispune de 192 de hectare piscicole, împărţite în 8 lacuri şi 16 bazine destinate reproducerii peştilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite