Târgu-Mureş: Râdeţi gratis la Festivalul de Umor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:  Râdeţi gratis la Festivalul de Umor
Târgu-Mureş: Râdeţi gratis la Festivalul de Umor

Singurul festival de satiră şi umor din ţară debutează mâine la Casa de Cultură a Studenţilor. Teatru, dans, trupe de stand-up comedy, caricatură şi fotografie sunt domeniile în care studenţii umorişti îşi încearcă puterile.

Festivalul naţional studenţesc de satiră şi umor, singura manifestare de profil din ţară a trupelor umoristice studenţeşti, are loc în perioada 6-8 noiembrie în sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului din Târgu Mureş. Crina Horga, directorul instituţiei, spune că la a 11-a ediţie a Festivalului vin peste 100 de studenţi din toată ţara, din 13 centre universitare.

“Concursul este structurat pe secţiunile de interpretare şi creaţie. Anul acesta reînviem o tradiţie, chemând şi o trupă studenţească de semi-profesionişti, teatrul “Podul” din Bucureşti, condusă de Cătălin Naum. El este şi membru al juriului, din care mai fac parte Gheorghe Roşu, de la trupa timişorene “OZN”, publicistul Nicolae Băciuţ, caricaturistul Ştefan Boroş – Tety şi actorul Cătălin Mândru”, a declarat Crina Horga.

Premii în bani

O altă noutate este legată de premiile în bani ce se acordă câştigătorilor, sume-surpriză ce vor fi anunţate la premieră. Organizatorii asigură că festivalul nu se va muta de la Târgu Mureş, chiar dacă şi alte centre universitare din ţară au vrut să-l organizeze. “E un eveniment creat de Casa de cultură a Sudenţilor din Târgu Mureş în urmă cu 11 ani şi intenţionăm să rămână al nostru”, a mai spus Crina Horga, menţionând că în 2009 se împlinesc 40 de ani de existenţă a acestei instituţii târgumureşene.

Program complex

Festivalul începe vineri, 6 noiembrie la ora 18.00 cu concursul de interpretare, iar seara, toată lumea e invitată la un “comedy party” în clubul Evolution din Târgu Mureş. Sâmbătă are loc vernisajul expoziţiei lucrărilor de caricatură şi foto trimise la concurs, iar seara la ora 18.00 este programată Gala laureaţilor, cu participarea trupelor de umor premiate anul trecut, dar şi “Podul” din Bucureşti, “Andărcavăr Bend” din Târgu Mureş, respectiv trupele de dans ale gazdelor, “No name”, “MSB” şi “Smakers”. Intrarea publicului este liberă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite