Târgu-Mureş: Lecţii de dans ţigănesc la Festivalul ProEtnica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Lecţii de dans ţigănesc la Festivalul ProEtnica
Târgu-Mureş: Lecţii de dans ţigănesc la Festivalul ProEtnica

Trupa de dansuri tradiţionale ţigăneşti „Gipsy Eye” din Iaşi, va fi prezentă astăzi şi mâine la Festivalul ProEtnica de la Sighişoara, iar publicul va putea lua lecţii de dans de la membrii acesteia.

Cei opt membrii ai trupei vor urca pe scana din Piaţa Cetăţii astăzi de la ora 18.35 şi mâine de la ora 18.30. „Vom avea două recitaluri de 30 de minute în care vom prezenta un dans tradiţional ce spune povestea iubirii la romi. Cum se îndrăgostesc tinerii noştri, cum se face peţitul şi mai ales vom prezenta frumuseţea nunţii în comunitate. De asemenea am pregătit şi un dans special live în care se va da o luptă între fetele şi băietii din trupa, care ştie mai bine să danseze după sunetul tarabanelor”,  a declarat Ionuţ Macinoi, coregraful ansamblului.

Membrii trupei  vor interacţiona cu publicul la standul organizat în Piaţa Muzeului, unde îşi vor expune portul tradiţional, dar vor accorda şi lecţii de dans. „Noi am pregătit un stand de prezentare al romilor din Iaşi unde turiştii vor putea admira portul tradiţional al romilor ieşeni şi vor putea afla informaţii cu privire la istoria, tradiţiile şi obiceiurile romilor. De asemenea în fiecare zi unul dintre membrii trupei îi va învăţa pe turişti să danseze ţigăneşte pe muzică autentică şi suntem siguri că vor fi foarte mulţi doritori să descopere ritmul din şatră”, a declarat Ionuţ Stan , preşedintele Asociaţie „Gipsy Eye”.


Asociaţia „Gipsy Eye”  un ONG non-profit înfiinţat în anul 2008 de către tineri rromi, studenţi şi elevi, care îşi propun să îmbunătăţească percepţia celorlalţi despre rromi prin promovarea valorilor neamului acestora. În cadrul asociaţiei activează trupa de dans “Gipsy Eye”, care prezintă dansuri tradiţionale rrome.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite