Fermierii mureşeni pot utiliza aplicaţia IPA Online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii mureşeni pot utiliza aplicaţia IPA Online foto arhivă
Fermierii mureşeni pot utiliza aplicaţia IPA Online foto arhivă

Fermierii mureşeni vor putea utiliza aplicaţia IPA Online pentru a putea obţine documentele necesare depunerii dosarului pentru obţinerea subvenţiei de la APIA.

Aplicaţia IPA oNLINE este accesibilă pe site-ul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Prin intermediul acesteia fermierii deja înregistraţi la APIA în campanile precedente, şi care intenţionează să solicite sprijin pe suprafaţă în anul 2012, prin acces la internet, pot să completeze electronic declaraţia de suprafaţă, să  vizualizeze şi, după caz, actualizeze propriile parcele.

Avantajele utilizării IPA Online: fermierul nu mai are nevoie de hărţi pe hârtie; în urma digitizării parcelei, sistemul măsoară şi afişează suprafaţa digitizată; permite localizarea cu precizie mai mare a parcelei;identificarea şi posibilitatea de avertizare rapidă cu privire la unele erori (diferenţe de suprafaţă, suprapuneri).

Ulterior, în baza invitaţiei primite de la APIA, fermierul se prezintă la APIA, unde trebuie să completeze un formular cu date de identificare ale exploataţiei şi o anexă în care bifează schemele/măsurile de sprijin solicitate.

Campania de depunere a cererii de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă 2012 se derulează în perioada 1 martie - 15 mai 2012. În perioada 16 mai - 11 iunie 2012, se primesc cereri cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite