Târgu-Mureş: Fermieri prinşi că au declarat falsuri în efectivele de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Fermieri prinşi că au declarat falsuri în efectivele de animale
Târgu-Mureş: Fermieri prinşi că au declarat falsuri în efectivele de animale

Conducerea APIA Mureş a semnalat că există, în judeţ, mai mulţi fermieri care nu îşi declară corect numărul de animale deţiunt, pretinzând ajutoare europene.

Directorul APIA Mureş, Vasine Cornea, a arătat că la ovine au fost semnalate aproximativ 900 de capete declarate, iar pe teren s-a descoperit că nu e niciuna. „De exemplu am descoperit un fals fermier din Târnăveni care a cerut subvenţie europeană pentru peste 300 de oi pe care nu le avea. Era de fapt un TIR-ist, care ne-a declarat sincer că aduce animalele la piaţă, le vinde şi cer bani pe ele”, a arătat Vasile Cornea .


La rândul său, Viorel Bubău, directorul adjunct al APIA Mureş, a adăugat că din 215 fermieri controlaţi în judeţ, 48 au situaţii foarte grave privind declararea. “Cazuri de declaraţii în fals ale unor fermieri care au solicitat subvenţie europeană au mai fost descoperite la Luduş, unde o persoană a declarat 166 de animale, la Târgu Mureş, cu 64 de animale inexistente declarate de un fermier, la Reghin şi la Târnăveni. Cei prinşi nu mai primesc trei ani nici un euro, iar celor depistaţi în continuare le trimitem o înştiinţare că sunt sancţionaţi”, a spus Bubău.

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), Daniel Constantin, a confirmat că în ce priveşte controlul la ovine, e o problemă naţională. „Au fost foarte multe cereri, APIA a selectat un eşantion de 15%, am mers pe teren, am controlat şi în momentul de faţă doar 84% dintre animale au fost identificate”, a conchis Daniel Constantin.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite