Faţă nouă pentru centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Trandafirilor a intrat în reparaţii capitale, ajungând până mai ieri să arate ca o ruină. Modernizarea Pieţei Teatrului va fi încheiată în această toamnă, astfel că spre sfârşitul anului centrul Târgu-Mureşului va arăta, în sfârşit, normal.

După ani întregi în care degradarea şi dezinteresul autorităţilor au transformat centrul oraşului într-o ruină, pe mureşeni pare să îi aştepte un final fericit în ceea ce priveşte estetica inimii târgului. Lucrările de reabilitare a Pieţei Trandafirilor au început săptămâna trecută, buldozerele extragând deja pavajul vechi din zona de promenadă.

Vom realiza o decopertare a covorului existent în momentul de faţă în Piaţa Trandafirilor şi vom înlocui băncile. Totodată, va fi amenajat un sistem de irigare a florilor plantate în zonă. Sperăm ca toate lucrările să fie încheiate până la sfârşitul lunii septembrie, mai ales dacă şi vremea va ţine cu noi”, ne-a declarat Lucian Racz, director al Administraţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei Târgu-Mureş.

Acesta a adăugat că circulaţia auto din centrul oraşului va fi uşor afectată în momentul reabilitării tronsoanelor situate pe marginea Pieţei Trandafirilor. Cert e că muncitorii vor avea misiunea dificlă de a reda centrului oraşului strălucirea de altă dată, care i-a adus Târgu-Mureşului renumele de „oraş al florilor”.

În sfârşit, Piaţa Teatrului!

După cinci ani în care termenul de finalizare a lucrărilor din Piaţa Teatrului a fost schimbat în două rânduri, se pare că mureşenii vor putea, în sfârşit, să se bucure de cel mai pitoresc loc din centrul oraşului la finele lunii viitoare. În urma modernizării, aspectul general al Pieţei Teatrului va fi păstrat, deoarece aceasta se află pe lista monumentelor de arhitectură.

Durata lucrărilor a fost prelungită din cauza problemelor legate de descărcarea de sarcină arheologică a zonei. În prezent, totul decurge conform planului, iar la finele lunii septembrie, mureşenii se vor bucura din nou de Piaţa Teatrului”, a declarat Claudiau Maior, viceprimarul Târgu-Mureşului. Reabilitarea Pieţei constă, practic, în consolidarea structurii de rezistenţă şi în reamenajarea spaţiilor verzi din imediata apropiere.

În plus, va fi efectuată înlocuirea pavajului pe toată suprafaţa din zonă, repararea parapeţilor placaţi cu travertin şi înlocuirea sistemului de iluminat şi montarea de mobilier urban. Pentru a fi respectată poziţionarea exactă a fostului lăcaş de cult franciscan, pavajul ce va fi pus deasupra fostelor ziduri va fi de altă culoare decât cel normal.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite