Farmaciile mureşene protestează împotriva CJAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Farmaciile din Târgu-Mureş au afişat un banner, pe care este notat numărul zilelor de întârziere pe care le are CJAS Mureş faţă de ele.

Mai multe farmacii din Târgu-Mureş nu şi-au primit banii pentru decontarea contravalorii medicamentelor gratuite şi compensate pacienţilor pe bază de reţete de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) de aproape un an. Astfel, aceste farmacii au ales o formă inedită de protest. În faţa fiecărei farmacii este afişat un banner pe care este notat numărul zilelor de întârziere pe care le are CJAS Mureş faţă de farmacii.

Una dintre farmaciile din centrul municipiului Târgu-Mureş avea afişat astăzi pe geam anunţul conform căruia Colegiul Farmaciştilor din România vă informează că această farmacie nu a fost plătită de Casa de Asigurări de Sănătate de 257 de zile. Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor Mureş spun că afişele vor fi monitorizate şi vor rămâne afişate până când CJAS Mureş va plăti după perioada de scadenţă de 90 sau 180 de zile.

Afişele sunt trimise în toată ţara şi sunt afişate în faţa farmaciilor în semn de protest faţă de întârzierile CAS cu plăţile pentru medicamente. În cursul săptămânii trecute am încheiat anul 2009 cu plăţile. În acest an nu am primit, însă, niciun ban şi suntem deja în septembrie, deci de nouă luni. Trebuie să vă spun că în curând, mai ales bolnavii oncologic şi diabetici, nu o să mai găsească medicamente în farmacii”, a declarat Iustina Vas, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite