„Fără maşini” în Cetatea Medievală a Sighişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sighişoara se alătură celor peste 2.000 de oraşe europene care au aderat la iniţiativa „În oraşe fără maşini”.

ncepând de azi, şoferii care vor traversa oraşul mureşean vor fi înştiinţaţi că în data de 22 septembrie circulaţia autovehiculelor (în afara celor ce ţin de transportul public de persoane n.r.) va fi descurajată în Cetate.

Campania de informare a locuitorilor Sighişoarei va promova folosirea transportului în comun, care va fi gratuit în acea zi, a bicicletelor sau a mersului pe jos. În plus, face apel la conştientizarea din punct de vedere civic a fiecărui cetăţean cu privire la importanţa păstrării unui mediu înconjurător cât mai curat”, a afirmat Anca Silvia Raţiu, purtătoare de cuvânt în cadrul Primăriei Sighişoara.

Campania este parte a Săptămânii Mobilităţii Europene, în cadrul căreia cetăţenii  întregului continent sunt invitaţi să participe la manifestări care să promoveze modalităţile de transport nepoluante sau mijloacele de transport în comun, cu scopul conştientizării populaţiei asupra impactului negativ pe care-l are traficul auto asupra mediului înconjurător şi sănătăţii umane.

Acţiunea „Ziua fără maşini”, organizată în Sighişoara, are rolul de a atrage atenţia asupra problemelor cauzate de intensificarea traficului urban, poluarea fonică şi atmosferică, precum şi asupra nevoii fiecăruia de a contribui la menţinerea unui mediu curat şi sănătos.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite