Fără graffiti-uri pe zidurile din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali se gândesc serios să interzică desenele cu spray pe pereţii din oraş, după ce la ultima şedinţă de Consiliu au interzis accesul ATV-urilor în zonele de agrement.

Există, însă, o fărâmă de speranţă pentru cei care consideră că graffiti-ul este o artă: vor fi amenajate spaţii speciale pentru desenele urbane. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Dumitru Matei, a venit cu propunerea de interzicere a graffiti-urilor pe raza oraşului nostru, iar o hotărâre va fi luată la următoarea şedinţă de Consiliu.

Majoritatea graffiti-urilor strică aspectul clădirilor. E plin în tot oraşul, în toate zonele, de astfel de desene şi cred că o soluţie ar fi să fie amenajate spaţii sau locuri speciale în care tinerii care păractică acest stil de desene cu spray să se poată manifesta în voie, iar cei care nu respectă zonele impuse, să fie amendaţi”, declară Matei.

Graffiti peste tot

Că oraşul este plin de desene (fie că e vorba de graffiri-uri, tag-uri sau alte genuri de exprimare artistică – sau nu – pe pereţii urbei) este de notorietate. Practic, nu există o zonă a oraşului care să nu fie „decorată” mai mult sau mai puţin reuşit de către tinerii pasionaţi de graffiti. „În special tinerii au preluat acest trend, din străinătate. Noi oricum le aplicăm amenzi celor pe care îi prindem că vandalizează pereţii, iar dacă va fi adoptată o astfel de hotărâre de Consiliu Local, prin care vor fi interzise graffiti-urile, ne vom conforma”, a precizat Valentin Bretfelean, şeful Poliţiei Locale Mureş.

În ultimele 7 zile, poliţiştii locali au aplicat 26 de sancţiuni pentru graffiti, iar în 14 cazuri tinerii prinşi au fost obligaţi să cureţe pereţii pe care i-au colorat. Amenzile aplicate în prezent pentru desenele cu spray pe pereţi variază între 100 şi 500 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite