Târgu-Mureş: Fără bani de dosare în instanţele mureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:  Fără bani de dosare în instanţele mureşene
Târgu-Mureş: Fără bani de dosare în instanţele mureşene

Alături de problemele salariale, instanţele mureşene au nevoi financiare imediate. Preşedinta Tribunalului, Sonia Deaconescu a menţionat lipsa elementară a consumabilelor.

„Nu avem bani pentru coperţile de dosare – a trebuit să le întoarcem pe dos pe cele vechi”, a spus Deaconescu.  De la începutul protestului magistraţilor au fost amânate aproape 1500 de dosare, la Tribunal şi la Curtea de Apel Mureş.

Pe cale de consecinţă, s-a decis convocarea, pentru data de 18 septembrie la ora 11.00, a Adunărilor generale ale judecătorilor în şedinţe extraordinare. Vor fi discutate probleme legate de salarizare, pentru care Executivul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului, precum şi modul de rezolvare a celorlalte solicitări ale puterii judecătoreşti.

„Puterea judecătorească, şi pe această cale, solicită puterii executive şi puterii legislative, Guvernului respectiv Parlamentului, să manifeste disponibilitate de dialog şi să ofere garanţii certe, până la data desfăşurării Adunărilor Generale ale Judecătorilor, cu privire la rezolvarea tuturor revendicărilor”, a declarat vicepreşedintele Curţii de Apel, Florin Dima.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite