FCM se dezice de Sorin Ţerbea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele clubului de fotbal susţine că nu s-a pus problema ca omul de afaceri acuzat de dare de mită în favoarea FCM să preia gruparea mureşeană. Oficialii de la Fotbal Club Municipal Târgu-Mureş au respins acuzaţiile de corupţie ieşite la iveală o dată cu arestarea lui Sorin Ţerbea.

Sorin Ţerbea, acuzat de mituirea şefului arbitrilor cu 19.000 de euro, este membru în Comitetul Executiv al FRF şi preşedinte al FR Futsal, dar nu are vreo funcţie în cadrul clubului mureşean. „Domnul Sorin Ţerbea nu are nici o calitate oficială în cadrul clubului Fotbal Club Municipal Târgu-Mureş, respectiv nu a fost şi nu este nici acţionar, nici membru al consiliului de administraţie şi nici reprezentant oficial. Conducerea Fotbal Club Municipal Târgu-Mureş îşi exprimă încrederea în justiţia română şi îşi afirmă încă o dată răspicat disponibilitatea de a colabora sub toate formele pentru clarificarea oricăror suspiciuni sau neclarităţi din această anchetă“, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului mureşean, Tatar Bela.

Totuşi, omul de afaceri a fost mereu un apropiat al FCM, iar surse neoficiale, apropiate conducerii clubului mureşean, au afirmat că acesta ar fi urmat să devină acţionar la FCM odată ce clubul ar fi ieşit de sub tutela municipalităţii. Aceste zvonuri au fost dezminţite de viceprimarul Claudiu Maior. „Acestea sunt nişte glume, probabil. Nu s-a pus niciodată problema ca Ţerbea să preia FCM-ul“, a declarat Maior. 

Plimbări cu elicopterul

Omul de afaceri Sorin Ţerbea este cercetat de DNA după ce a fost acuzat de mituirea şefului arbitrilor, Vasile Avram, cu suma de 19.000 de euro. Potrivit procurorilor, Vasile Avram a fost pus sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată pentru a asigura arbitraje favorabile FCM în sezonul 2011-2012. Şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost arestat preventiv duminică, iar procurorii îl acuză că, pe lângă şpaga de 19.000 de euro luată de la Sorin Ţerbea, pentru a-i delega arbitrii agreaţi de el în sezonul competiţional 2011-2012, ar fi beneficiat şi de plimbări cu elicopterul personal al omului de afaceri mureşean.

De asemenea, omul de afaceri i-ar fi adus şefului CCA vinul pentru oaspeţii de la nunta fiului acestuia, arbitrul Marius Avram. Potrivit DNA, acest lucru este probat de interceptările convorbirilor telefonice şi nu a fost infirmat de niciunul dintre cei arestaţi.

Cei doi sunt prieteni. Ţerbea i-a oferit în semn de prietenie elicopterul, pentru a superviza meciuri, fără legătură cu echipa din Târgu-Mureş, iar cei 19.000 de euro reprezintă o sumă de bani cu care Ţerbea pleca în Germania, pentru achiziţionarea de mobilier. Suma de bani n-are niciun traseu către Avram“, afirmă avocatul Adrian Penciu, apărătorul şefului CCA.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite