Târgu-Mureş: Exploziile caselor se ţin lanţ în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bătrâni şi-au pierdut viaţa în ultimele două săptămâni după ce casele în care locuiau au explodat. Ambele deflagraţii s-au produs pe fondul unor acumulări de gaze în locuinţele victimelor, iar o simplă scânteie a îndurerat două familii.

Cea mai recentă nenorocire s-a petrecut ieri în satul Curteni, comuna Sântana de Mureş în casa familiei Kovacs, unde bătrâna Kovacs Viorica de 84 de ani a pierit strivită sub dărâmături după ce casa în care locuia de-o viaţă s-a făcut bucăţi. Cea de-a doaua deflagraţie s-a produs pe 21 decembrie 2009 în comuna Căpuşul de Câmpie.

Şi-a găsit mama sub un perete

Kovacs Nicolae nu va uita niciodata ziua de 5 ianuarie, deoarece în acestă zi şi-a găsit mama strivită de un perete al locuinţei sale. „Cu 15 minute înainte de explozie am fost la ea în cameră. Stătea în pat, nu putea să meargă prea bine, dar nu se lăsa. Îi plăcea să facă ea totul prin casă. Am văzut-o, era bine, apoi am plecat la mine acasă şi în timp ce mâncam am auzit o bubuitură puternică. Am ieşit din casă şi am fugit acolo. Am căutat-o printre dărâmături şi am găsit-o sub un perete. Avea puţin puls. Am stat lângă ea până ce-au venit Slavarea şi Pompierii. Au încercat s-o salveze dar n-au mai reuşit”, spune printre lacrimi fiul bătrânei. La cei 84 de ani ai săi, Kovacs Viorica era o femeie plină de viaţă, cu trei copii, şase nepoţi şi nouă strănepoţi.

A murit din cauza arsurilor

Suciu Alexandru de 76 de ani din localitatea Căpuşul de Câmpie a murit în Ajunul Crăciunului, după ce 98% din suprafaţa corpului i-a fost arsă în incendiul izbucnit după ce casa i-a explodat. Concubina acestuia, Maria Trif de 70 de ani a fost şi ea rănită în incendiu. Deflagraţia s-a produs tot în urma unei acumulări de gaze. În ambele cazuri vecinii n-au simţit miros de gaz în zonă.

Mortul e vinovat

Reprezentanţii E.ON Gaz Distribuţie au demarat anchete pentru a descoperi cauzele deflagraţiilor. Dacă în cazul de ieri ancheta este abia la început, în cazul exploziei de la Căpuşul de Câmpie e aproape finalizată. „Potrivit cercetărilor efectuate de către E.ON Gaz Distribuţie,  explozia produsă în data de 21 decembrie 2009 la imobilul situat pe strada Pe Vale nr.178, din localitatea Căpuşu de Câmpie din judeţul Mureş a fost cauzată de o acumulare de gaze, datorată manevrării necorespunzătoare a aparatului de gătit din imobilul unde a avut loc explozia”, se arată în comunicatul EON Gaz.


Statistică neagră

În 2008 în judeţul Mureş au avut loc opt explozii cauzate de acumulări de gaze. În urma acestora, două persoane au decedat, iar alte şase au fost rănite. Printre cei dispăruţi se numără şi o fată de 21 de ani ce a decedat pe patul de spital din cauza arsurilor produse în urma exploziei casei de pe strada Lăcrămioarei, în care locuia împreună cu mama şi bunica ei. Cele două femei au fost de asemenea rănite în explozie.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite